tromaktiko: Ο Φρατίνι για τον πολιτικό ρόλο της οικογένειας Καντάφι

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Φρατίνι για τον πολιτικό ρόλο της οικογένειας Καντάφι



Ο Iταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και η οικογένειά του δεν μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο πολιτικό ρόλο πρώτου επιπέδου στο μέλλον στη Λιβύη.
Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξής του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1 για το...


 ενδεχόμενο συμμετοχής των γιων του Καντάφι ή του ίδιου του λίβυου ηγέτη σε μια μελλοντική κυβέρνηση, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας απάντησε: «Όχι, δεν μπορώ να το δεχτώ. Πιστεύω ότι ούτε η Γαλλία και η Βρετανία μπορούν να το δεχτούν. Οι γιοι, η οικογένεια του Καντάφι, δε μπορεί να συμμετάσχει στο πολιτικό μέλλον της Λιβύης. Πιστεύω ότι ο Καντάφι πρέπει να αποσυρθεί. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για τη λιβυκή εθνική συμφιλίωση», δήλωσε ο ιταλός υπουργός, μια ημέρα μετά την ανάληψη μεσολαβητικού ρόλου από τη Αφρικανική Ένωση.

Σύμφωνα με την Αφρικανική Ένωση, ο Καντάφι «αποδέχθηκε» τον αφρικανικό οδικό χάρτη, ο οποίος προβλέπει κυρίως την «άμεση κατάπαυση του πυρός», τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό και την έναρξη διαλόγου «ανάμεσα στις λιβυκές πλευρές» εν όψει μιας μεταβατικής περιόδου. Το θέμα της αποχώρησης του Λίβυου ηγέτη επίσης συζητήθηκε, αλλά η Αφρικανική Ένωση δε θέλησε να αναφερθεί σε αυτό.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια σειρά σημαντικών συναντήσεων για να αποτραπεί η αποτελμάτωση της κατάστασης στη Λιβύη, όπου οι εξεγερθέντες δεν καταφέρνουν να κερδίσουν έδαφος παρά την από αέρος υποστήριξη από το διεθνή συνασπισμό

news.pathfinder.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!