tromaktiko: Απάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Πατρέων στους εργαζόμενους στην ΕΤΑΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Απάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Πατρέων στους εργαζόμενους στην ΕΤΑΑ



Απάντηση στο θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στην ΕΤΑΑ έδωσε ο Γ.Γ. του Δήμου Πατρέων Φώτης Σαραντόπουλος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται «Θεσμικό καθήκον του Γενικού Γραμματέα του Δήμου είναι να φροντίζει και να παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Οφείλει να παρεμβαίνει ώστε οι νόμιμες διαδικασίες να...
 διεκπεραιώνονται με ταχύτητα κα οι αποφάσεις να εκτελούνται με ακρίβεια και προσήλωση στο γράμμα και στο πνεύμα τους. Παρόλο που τα παραπάνω είναι αυτονόητα, παρόλο που ο θεσμός υπηρετήθηκε και υπηρετείται μέσα σε πλαίσια αυστηρής νομιμότητας πρέπει για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουμε και ρητά τα αυτονόητα μετά τα ανώνυμα δημοσιεύματα της Μεγ.Τετάρτης που επιχειρούν να πλήξουν τον Γ.Γ. του Δήμου και την Δημοτική Αρχή , δημιουργώντας αμφισβητήσεις και υπόνοιες σχετικά με την λειτουργία της υπηρεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απομαγνητοφώνηση και η σύνταξη των πρακτικών και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου . Οι υπάλληλοι του Δήμου που διεκπεραιώνουν το έργο αυτό έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και μακρόχρονη εμπειρία στο αρμόδιο τμήμα. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει προσβληθεί απόφαση ή πρακτικό του Δ.Σ. για λόγους σχετικούς με την καθαρογραφή και την απομαγνητοφώνηση. Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο να δημιουργούνται αμφιβολίες που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των δημοτών στη νομιμότητα των σχετικών διαδικασιών.

Η αγωνία των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων, η ανασφάλειά τους , ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, είναι κατανοητή και σεβαστή. Οι οικονομικές δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΑ μας βρίσκουν ηθικά και κοινωνικά στο πλευρό τους. Ξέρουμε ότι οι όποιες ενέργειες και παρεμβάσεις τους ξεκινούν από την ανάγκη επιβίωσης και γίνονται για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Επίσης γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων , αλλά μόνο του ανώνυμου συντάκτη του. Και αυτός και οι εφημερίδες που το πρόβαλαν πρέπει να επανορθώσουν. Οι δικαστικές διαδικασίες δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης εργαζομένων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική και επαγγελματική κατάσταση. Όμως όταν κλονίζεται η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής , πρέπει όταν τα καταγγελλόμενα είναι αναληθή , να υπάρχει αποκατάσταση με κάθε πρόσφορο τρόπο».

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!