tromaktiko: Ξαναχτύπησαν οι ληστές ηλικιωμένων στην Ζάκυνθο

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ξαναχτύπησαν οι ληστές ηλικιωμένων στην Ζάκυνθο



Η τριμελής συμμορία κακοποιών που έχει γίνει ο εφιάλτης των ηλικιωμένων κατοίκων της Ζακύνθου... χτύπησε και πάλι εισβάλλοντας στο σπίτι ενός ζεύγους γερόντων στο Γαϊτάνι! Η μέθοδος δράσης δείχνει ότι είναι οι ίδιοι που είχαν διαπράξει άλλες δυο παρόμοιες ληστείες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το ζευγάρι κοιμόταν ανυποψίαστο όταν οι τρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο σπίτι από ένα παράθυρο που διέρρηξαν. Οι κακοποιοί ξύπνησαν απότομα τους ηλικιωμένους και, με την απειλή πιστολιού αλλά και κατσαβιδιού, τους εξανάγκασαν να τους δώσουν τις οικονομίες τους. Άρπαξαν 300 ευρώ και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

• Στις 3 Απριλίου, οι τρεις κακοποιοί είχαν εισβάλλει σε σπίτι όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένοι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, παραβιάζοντας το παράθυρο του μπάνιου με αιχμηρό αντικείμενο. Το ζευγάρι κοιμόταν και ξαφνικά αντίκρισε τους ληστές, οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. Αμέσως μετά, άρπαξαν 2.500 ευρώ και ένα αντρικό ρολόι και τράπηκαν σε φυγή.

• Στις 28 Μαρτίου, οι τρεις άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι μιας 81χρονης γυναίκας στις Βαρρές Ζακύνθου και την ξυλοκόπησαν άγρια για να την αναγκάσουν να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τις οικονομίες της! Οι δράστες έψαξαν όλο το σπίτι και έφυγαν, αφού πρώτα άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, εγκαταλείποντας την άτυχη ηλικιωμένη σε άθλια κατάσταση. Η 81χρονη βρέθηκε αργότερα από γείτονές της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πριν από δέκα ημέρες, στο Γαϊτάνι όπου έγινε η τελευταία ληστεία, ένας άγνωστος κουκουλοφόρος είχε εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και με την απειλή περιστρόφου άρπαξε γύρω στα 1.000 ευρώ από τις εισπράξεις του ταμείου. Όταν ένας πελάτης του καταστήματος προσπάθησε να τον εμποδίσει, ο κακοποιός πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι και στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά έχουν αναστατώσει τους κατοίκους, που ζητούν προστασία από την Αστυνομία.

*** Στην περιοχή Θάνα Αρκαδίας, ένας κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση ληστών μέσα στη στάνη του, ενώ φρόντιζε τα ζώα του. Οι δύο άγνωστοι κακοποιοί τον αιφνιδίασαν και, αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα, του άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω του. Στη συνέχεια τον έδεσαν και διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο.

*** Η κλεμμένη από την Ιεράπετρα μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δυο κακοποιοί οι οποίοι λήστεψαν έναν διανομέα τσιγάρων στην Επισκοπή, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε δύσβατο σημείο στην ορεινή περιοχή του Καπιστρίου Λαγκάδας και εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Οι κρανοφόροι ληστές είχαν απειλήσει με όπλο τον διανομέα και άρπαξαν το τσαντάκι μέσης που φορούσε με 5.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνα και προσωπικά του έγγραφα.

protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!