tromaktiko: Στο ρυθμό του Μνημονίου "χορεύει" και η Πορτογαλία

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Στο ρυθμό του Μνημονίου "χορεύει" και η Πορτογαλία



Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει το μέγεθος του δανείου καθώς και τους όρους με το οποίο θα το πάρει η χώρα, από την Παρασκευή, μετά την παραλαβή...
 επίσημης αίτησης για ενίσχυσή της που έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ σε διήμερη σύνοδο κορυφής στη Βουδαπέστη είναι πιθανό να εξετάσουν το περιεχόμενο μιας πιθανής συμφωνίας.
Αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το αν υπηρεσιακή κυβέρνηση της Πορτογαλίας μπορεί να συμφωνήσει με τα μέτρα λιτότητας που θα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τα δάνεια.
Η Επιτροπή της ΕΕ θα συζητήσει τη συμφωνία με την τρέχουσα πορτογαλική αρχή, τονίζοντας ότι όταν είχε αποφασισθεί η παροχή δανείου και στην Ιρλανδία, είχαν συμφωνήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα πριν εγκριθει η παροχή βοήθειας στη χώρα
Οι διαπραγματεύσεις με την Ιρλανδία διήρκεσαν έξι εβδομάδες και αυτό το χρονικό διάστημα θα δοθεί και στην Πορτογαλία κοντά στις προγραμματισμένες εκλογές τους στις 5 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε σε δήλωσή του ότι το αίτημα της Πορτογαλίας θα υποβληθεί σε επεξεργασία το ταχύτερο δυνατόν, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν.
Επιβεβαίωσε επίσης την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Πορτογαλίας για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες, με την αλληλεγγύη των εταίρων της.
Το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα μετά την προτεινόμενη λήψη πιο αυστηρών μέτρων λιτότητας.



http://webdaily.gr/news/economy/item/1700
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!