tromaktiko: Το Νέο Σχέδιο για την υγεία, με εννέα "κύκλους" νοσοκομείω​ν στην Αττική

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το Νέο Σχέδιο για την υγεία, με εννέα "κύκλους" νοσοκομείω​ν στην Αττική



Την προειδοποίηση ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού του συστήματος υγείας, το κράτος δε θα μπορεί πλέον να...
χρηματοδοτήσει το 40% των δημόσιων νοσοκομείων απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υγείας, με εννέα «κύκλους» νοσοκομείων, στους οποίους θα ενταχθούν τα 34 νοσοκομεία της Αττικής.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει συγχωνεύσεις νοσοκομείων της Αθήνας, ενώ Κάθε κύκλος θα έχει κοινή διοίκηση -ένα διοικητή και δύο υποδιοικητές, κοινές κεντρικές υπηρεσίες μηχανοργάνωσης, σχεδιασμό, προμήθειες κ.ά. Ένα κεντρικό νοσοκομείο θα «ασκεί» διοίκηση και στα υπόλοιπα, τα οποία θα πρέπει να αλληλεπικαλύπτονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο θα δημιουργηθούν οι παρακάτω κύκλοι νοσοκομείων στην Αττική: 1. Ευαγγελισμός (συγχωνεύονται στον Ευαγγελισμό τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Έλενα Βενιζέλου, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική) 2. Λαϊκό (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα, Ευγενίδειο, Ιπποκράτειο και ΝΙΜΤΣ) 3. Αγ. Σάββας (Ελπίς και Σπηλιοπούλειο, το οποίο γίνεται μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας) 4. ΚΑΤ (Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο) 5. Παίδων (λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση τα τρία Παίδων, Αγ. Σοφία, Αγλαϊα Κυριακού και Πεντέλης) 6. Γιώργος Γεννηματάς (Ερρίκος Ντυνάν, Ερυρθός Σταυρός, Σωτηρία, το οποίο εξελίσσεται σε ογκολογική μονάδα) 7. Νέας Ιωνίας Αγ. Όλγα (Πατησίων, ʼγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος) 8. Νίκαιας (Ασκληπιείο, Μεταξά, Τζάνειο, Ωνάσειο) 9. Αττικόν (Αγία Βαρβάρα, Θριάσιο)Μάλιστα, με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Λοβέρδος στη σύσκεψη ανέφερε τα ακόλουθα:«Πρέπει όσοι με έναν τρόπο θα τον έλεγα απερίσκεπτο, αλλά και όσοι για λόγους δικών τους συμφερόντων, με έναν τρόπο δόλιο, προσπαθούν να σταματήσουν την απόπειρα εξορθολογισμού του δημόσιου συστήματος υγείας, επισπεύδουν και επιταχύνουν το μοιραίο για τη δημόσια υγεία του τόπου, δηλαδή να μην μπορεί το κράτος να αντεπεξέλθει στις δαπάνες του 40% των δομών του συστήματος υγείας».



www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!