tromaktiko: "Επειγόντως αντίδραση γιατί χανόμαστε" στο Χ.Α.- Πιθανή η ανακωχή στα σενάρια αναδιάρθρωσης...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

"Επειγόντως αντίδραση γιατί χανόμαστε" στο Χ.Α.- Πιθανή η ανακωχή στα σενάρια αναδιάρθρωσης...



Στα αμιγώς τεχνικά και τη σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται σε αυτά θα επικεντρωθούμε στο σημερινό μας σχόλιο, σημειώνοντας ότι στο γνωστό μεγάλο ζήτημα των ημερών, αυτό της αναδιάρθρωσης του...


ελληνικού χρέους η κατάσταση θα λέγαμε ότι είναι “σταθερή”, με τη φημολογία και τις διαψεύσεις να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια “ανακωχή” στη σχετική σεναριολογία, κάτι το οποίο υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να συμβάλει, αν όχι σε μια άνοδο τουλάχιστον σε μια στάση αναμονής και αποφυγή νέων μεγάλων πιέσεων στο Χ.Α. (επαναλαμβάνουμε πάντα βραχυπρόθεσμα).

Στα αμιγώς τεχνικά λοιπόν, σε συνάρτηση και με τα προηγούμενα σχόλια μας δεν κρύβουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για την πολύ κακή τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α. και κυρίως του ΓΔ και του Τραπεζικού δείκτη. Συγκεκριμένα, όπως θα δούμε και παρακάτω κρίνεται πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια επιστροφή και σταθεροποίηση του ΓΔ, τουλάχιστον, υψηλότερα των 1.440 – 1.450 μονάδων, ενώ υπερβολικά κρίσιμο για την αγορά είναι το ζήτημα της επιστροφή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 1.130 – 1.150 μονάδων, με την κατάσταση σε αντίθετη περίπτωση να είναι πραγματικά εξαιρετικά κρίσιμη για την αγορά.
Συγκεκριμένα όσον αφορά το ΓΔ και όπως αναφέραμε δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με το πρώτο ζητούμενο να είναι μια αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα τουλάχιστον των 1.440 – 1.450 μονάδων. Όσο λοιπόν μια ισχυρή αντίδραση δεν έρχεται στην αγορά η προσοχή θα είναι στραμμένη στις επόμενες στηρίξεις, που είναι στα επίπεδα των 1.420 – 1.425 μονάδων (μέτρια στήριξη), 1.390 – 1.400 μονάδων (μέτρια στήριξη) και 1.370 – 1.380 μονάδων (πολύ σημαντικές στηρίξεις). Τονίζεται ότι τα τελευταία αυτά επίπεδα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ αν κάτι τέτοιο συμβεί είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε μια κίνηση τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα των 1.200 – 1.250 μονάδων. Από την άλλη πλευρά, πέραν της επιστροφής υψηλότερα των 1.440 – 1.450 μονάδων, η οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωση της εικόνας, συνδέεται με την επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των σημαντικών μακροπρόθεσμων επιπέδων των 1.520 – 1.530 μονάδων και εν συνεχεία με μια επιστροφή υψηλότερα των επιπέδων του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, 1.545 – 1.555 μονάδων.
Οριακή κρίνεται πλέον η κατάσταση στον τραπεζικό δείκτη, με τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος, κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, να αυξάνεται. Συγκεκριμένα, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια ισχυρή αντίδραση και επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 1.130 – 1.150 μονάδων, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μια νέα πραγματικά πολύ μεγάλη πτώση, ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 890 – 900 μονάδες!!. Μάλιστα ο κίνδυνος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένης και της έλλειψης πολύ σημαντικών στηρίξεων μέχρι και τα επίπεδα των 900 μονάδων περίπου.
Από την άλλη πλευρά, πέραν του πρώτου ζητούμενου που είναι φυσικά η επιστροφή υψηλότερα των 1.130 – 1.150 μονάδων, η οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματικής βελτίωσης της εικόνας του τραπεζικού δείκτη, συνδέεται πάντα με μια πολύ ισχυρή αντίδραση, κατά τις επόμενες εβδομάδες και επιστροφή του δείκτη στα επίπεδα των 1.335 – 1.345 μονάδων (δείτε διαγράμματα στο GFF).


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!