Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Ελένης Μαλτέζου «Σαμοθράκη, Γαστρονομία - Ταυτότητα- Κληρονομημένη γνώση». Ευχαριστούμε τον Δήμο Σαμοθράκης που μας την παραχώρησε.
Εκτέλεση
Τρίβουμε το τυρί στο γάλα μαζί με το...
Εκτέλεση
Τρίβουμε το τυρί στο γάλα μαζί με το...
αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλάτι και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα. Όταν ψηθεί η γαλατόπιτα την αλείφουμε με μέλι.
argiro.gr