tromaktiko: Ιδού η δημοκρατία και το φιλεκπαιδευτικό προφίλ του Λουκά Τζανή

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ιδού η δημοκρατία και το φιλεκπαιδευτικό προφίλ του Λουκά Τζανή



'Ολη η αντιδημοκρατικότητα , το άγχος για ασφυκτικό παραταξιακό έλεγχο των επιτροπών του Δήμου και το μικροπαραταξιακό πνεύμα του Δημάρχου Λουκά Τζανή αποκαλύφτηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας στην...
πρόταση της Διοίκησης του Δήμου για την σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης .Πιο συγκεκριμένα , από τους 15 που αποτελούν την κάθε μία από αυτές τις επιτροπές οι 6 είναι δημοτικοί σύμβουλοι και η πρόταση ήταν οι 3 να είναι από την πλειοψηφία και οι 3 από την μειοψηφία

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα
- Ο Νόμος προβλέπει ότι μπορούν να συμμετέχουν έως 5 διευθυντές με σειρά αρχαιότητας .Προτάθηκε να συμμετέχουν ...μόνο δύο !Και σαν να μην έφτανε αυτή η έμπρακτη υποβάθμιση της συμμετοχής του εκπαιδευτικού κόσμου , στην επιτροπή της Αβάθμιας προτάθηκαν αυθαίρετα ο πρώτος και ο...τέταρτος σε αρχαιότητα ,χωρίς καμία εξήγηση !!! Κανένας δεν εξήγησε γιατί κόπηκε ο δεύτερος Ν.Χάνος και ο τρίτος Β.Σκανδάλης !
- Από τα 6 λαϊκά μέλη που προβλέπεται ότι μπορεί να ορίσει το δημοτικό συμβούλιο , δεν εκχώρησε κανένα στην αντιπολίτευση !!

Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής επέμενε στις απόψεις του παραβλέποντας τις προτάσεις στελεχών της αντιπολίτευσης όπως ο Ζαχαρίας Ζούπης ,ο Αλεκος Χρυσός και ο Κώστας Κούβαρης , όπως και προτάσεις δικών του συμβούλων όπως ο Δ.Θεοχάρης .'Εδειξε έτσι την αντιδημοκρατικότητά του , την θέληση του να ελέγχει μέχρις πολιτικής ανοησίας τις επιτροπές (με τουλάχιστον 11 στους 15!) , την πραγματική του αντίληψη για τον ρόλο των εκπαιδευτικών .Εν ολίγοις αυτοαποκαλύφτηκε για άλλη μία φορά .Αυτός είναι ο πραγματικός Λουκάς Τζανής .



http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!