tromaktiko: Το παράπονο ενός Έλληνα, που δεν του δίνουν πρόσβαση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το παράπονο ενός Έλληνα, που δεν του δίνουν πρόσβαση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως



Γράφει ο Α.
Η ολιγωρία του κράτους και του Πατριαρχείου, για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες και Κύπριους, με την απαγόρευση στον Πανάγιο τάφο δεν έχει τελειωμό. Σύμφωνα με καταγγελίες...


μέχρι πριν 3-4 χρόνια, τις ημέρες του Πάσχα, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως συνέρεαν τουλάχιστον 40 χιλιάδες Έλληνες και Κύπριοι, για να δουν από κοντά την μοναδικότητα του Θαύματος που συμβαίνει κάθε χρόνο με το Άγιο Φως.
Φέτος, μετά βίας παραβρέθηκαν 1000 πιστοί. Δεν είναι τυχαίος αυτός ο αριθμός, αφού οι πιστοί δεν έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, μιας και το Πατριαρχείο δεν μεριμνεί για να τους δωθεί το λεγόμενο "πάσο" εισόδου. Αντιθέτως χιλιάδες Αρμένιοι και Ρώσοι, κατακλύζουν την περιοχή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που Έλληνες αντιμετώπισαν βία από τις ομάδες στρατού και αστυνομίας, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το εσωτερικό του Ιερού Ναού. Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα μοναστηρία, μιας και η προσέλευση του κόσμου είναι μικρή.
Σύμφωνα με προβλέψεις, στα επόμενα χρόνια που έρχονται, οι Έλληνες και Κύπριοι πιστοί θα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα, αν δεν κινηθεί άμεσα το Πατριαρχείο και τα αρμόδια Υπουργεία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!