tromaktiko: Ξανά στις φυλακές οδηγήθηκε ο Δημήτρης Βρακατσέλης

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ξανά στις φυλακές οδηγήθηκε ο Δημήτρης Βρακατσέλης



Ξανά στις φυλακές οδηγήθηκε ο Δημήτρης Βρακατσέλης. Τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του ο συνταξιούχος υπάλληλος που ευθύνεται για τον θάνατο του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, ο οποίος είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη...
 σύζυγό του, επέστρεψε στο κελί.
Το υπόλοιπο της ποινής του στις φυλακές της Λάρισας θα εκτίσει ο συνταξιούχος υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας Δημήτριος Βρακατσέλης, μετά τις ευθύνες που του αποδόθηκαν και σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του εραστή της γυναίκας του, διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου στις 9 Φεβρουαρίου 2007.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έστειλε πίσω στη φυλακή τον Δημήτρη Βρακατσέλη, καθώς τον έκρινε ένοχο για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του εραστή της γυναίκας του, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 5,5 ετών. Πριν από τρία χρόνια το πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει στον Δημήτρη Βρακατσέλη κάθειρξη 6 ετών, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του. Ηδη ο Βρακατσέλης έχει παραμείνει δεκατέσσερις μήνες προφυλακισμένος, μέχρι την πρωτοβάθμια δίκη του, που θα αφαιρεθούν από τη συνολική του κράτηση.

«Οπως σκέφτομαι τα παιδιά μου, έτσι σκέφτομαι και τα παιδιά του Γιάννη Βαρθολομαίου. Εχω εκφράσει επανειλημμένως τη συντριβή μου γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον Γιάννη Βαρθολομαίο» είχε υποστηρίξει ο Δημήτρης Βρακατσέλης στην πρωτόδικη απολογία του τον Απρίλιο του 2008.

Η εξωσυζυγική σχέση της Θωμαής Βρακατσέλη με τον πολιτικό προϊστάμενό της Ιωάννη Βαρθολομαίο και το μοιραίο τέλος της είχε συνταράξει το πανελλήνιο, όταν το θύμα βρέθηκε νεκρό στα σκαλιά της πολυκατοικίας της οδού Λυκάβου, στου Ζωγράφου, όπου βρισκόταν το πατρικό διαμέρισμα της 48χρονης υπαλλήλου του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ένα χρόνο πριν από το μοιραίο απόγευμα είχε αρχίσει η εξωσυζυγική σχέση της Θωμαής Βρακατσέλη με τον διοικητή του ΙΚΑ. Ο 65χρονος σήμερα κατηγορούμενος, που υπέμενε τα τηλεφωνήματα και τις παράνομες συναντήσεις της συζύγου του με τον εραστή της, με τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου οδηγήθηκε έξω από το διαμέρισμα των πεθερικών του, που έλειπαν στην επαρχία.

Μέσα στο διαμέρισμα έγινε ακόμα μία από τις παράνομες συναντήσεις της Θωμαής Βρακατσέλη με τον Βαρθολομαίο, η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία. Οταν εκείνος αποχώρησε από το διαμέρισμα, τον πλησίασε ο Βρακατσέλης ζητώντας του εξηγήσεις. Το θύμα αδιαφόρησε και προτιθέμενο να κατέβει τα σκαλιά δέχτηκε τα χτυπήματα του 60χρονου με γροθιές και με το κινητό που κρατούσε στα χέρια του. Ο διοικητής μεταφέρθηκε αναίσθητος με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!