tromaktiko: Σε Εκκρεμότητα η Σύμβαση για την Ασφάλεια των Περιφερειακών Αεροδρομίων

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σε Εκκρεμότητα η Σύμβαση για την Ασφάλεια των Περιφερειακών Αεροδρομίων



Αγώνα δρόμου δίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να προλάβει την καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρία που έχει τον έλεγχο επιβατών και χειραποσκευών στα έξι μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσά τους και αυτά του Ηρακλείου και των Χανίων.
Στις 13 Μαΐου συμπληρώνεται και το...


 ένα έτος παράτασης που έχει δοθεί, ωστόσο ακόμη δεν έχει τελεσφορήσει ο διαγωνισμός, λόγω των ενστάσεων αλλά και γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας.
Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός δεν ολοκληρωθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε το έργο του ελέγχου καλείται ν’ αναλάβει εκ των πραγμάτων η αστυνομία, που με δεδομένο το πρόβλημα υποστελέχωσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δύσκολα θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει.
Ηδη, τουλάχιστον για το αεροδρόμιο των Χανίων, έχουν γίνει οι σχετικές επαφές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε σε περίπτωση που οι διαδικασίες δεν ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου και δε βρεθεί εταιρία που θα έχει τον έλεγχο επιβατών και χειραποσκευών, να δοθούν άμεσες λύσεις για να μην υπάρξει πρόβλημα μέσα στην τουριστική σεζόν.

www.neatv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!