tromaktiko: Σχετικά με τις μεταγραφές των φοιτητών

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σχετικά με τις μεταγραφές των φοιτητών



Αγαπητή μου κυρία καταρχάς αμφιβάλω για το αν εσείς είστε εκπαιδευτικός, μιας και δε ξερετε ουτε στο ελάχιστο τη διαδικασία των μετεγγραφών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ....
Σχετικα με το αρθρο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_7744.html 
Αναφερατε πως καποιος με βαθμο 19,6 (σαφως και αν ησασταν εκπαιδευτικος πραγματι θα ξερατε οτι με 19.6 περνας οπου θελεις) μπορει να μην μπει στην σχολη πρωτης επιλογης γιατι θα του φαει τη θεση καποιος με βαθμο 18!!!!!!! Κανεις δε τρωει κανενως την θεση. Απλουστατα για τους δικαιουχους της μεταγγραφης ανοιγει προσθετα μια θεση (χωρις να διωχνουν καποιον που εχει περασει ηδη στο τμημα).επισης κα! Ποιος που παιρνει μεταγγραφη δεν διαλεγει να παει σε οποια σχολη θελει. Απλα μετακομιζει απο την ιδια σχολη που ηδη εχει περασει στην ιδια σχολη της πολης των συμφεροντων του.επισης αναφερατε πως ευνοουνται παιδια με χαμηλοτερο μορφωτικο επιπεδο.αν ησασταν οντως εκπαιδευτικος θα γνωριζατε πολυ καλα πως η ουσια δεν ειναι να μπει κανεις σε μια σχολη , αλλα να καταφερει να βγει. Οποτε το ποιος εχει και δεν εχει το "καταλληλο" μορφωτικο επιπεδο θα κριθει μεσα απο τις σπουδες του.δε σας ακουσα ομως να διαμαρτυρεστε για την αδικια των φροντιστηριων και των ιδιαιτερων μαθηματων..ειναι δικαιο ενα παιδι πλουσιας οικογενειας να εχει ολη τη μερα πανω απο το κεφαλι του εναν καθηγητη και να του εξηγει τα παντα , σε αντιθεση με αλλα παιδια που δεν εχουν την δυνατοτητα να πανε ακομα και σε φροντιστηριο?ειναι τυχαιο που μεσα απο ερευνες το μεγαλυτερο ποσοστο των αριστουχων στις πανελληνιες εξετασεις ειναι παιδια πλουσιων οικογενειων?.γι αυτο αν οντως ειστε εκπαιδευτικος σταματηστε να μηζεριαζετε και να ριχνετε την ψυχολογια οσων φιλων δινουν φετος παννελληνιες εξετασεις χωρις κανεναν ουσιαστικο λογο.

Υγ. Σε οσους φιλους εξεταζονται φετος θα ηθελα να τους ευχηθω καλη επιτυχια και ολοψυχα να πετυχετε τους στοχους σας. Πιστεψτε με πως η ζωη δε τελειωνει με τις πανελληνιες. Εχετε να δωσετε ακομα παρα πολλες εξετασεις στη ζωη σας μαθησιακου χαρακτηρα και μη.καντε το καλυτερο και πανω απ'ολα να ειστε ενταξει με την συνειδηση σας.


Αναγνώστης

---------------------

Διάβασα το σχόλιο της κυρίας (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_7744.html) που λέει ότι είναι εκπαιδευτικός και μητέρα και έμεινα κατάπληκτος. Σαν εκπαιδευτικός που είναι, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι μετεγγραφές των πολυτέκνων (οι οποίες είναι λιγότερες από το 30% των συνολικών) ήταν καθ΄ υπέρβαση των εισακτέων που είχε ορίσει το υπουργείο. Για να το κάνω πιο κατανοητό, οι μαθητές που έπαιρναν μετεγγραφή (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, διακριθέντες αθλητές κλπ) δεν έπαιρναν την θέση κανενός. Αν κάποιος μαθητής είχε βαθμό πρόσβασης 19,6 (όπως λέει η κυρία) θα μπορούσε να μην περάσει στην πρώτη του επιλογή, μόνο αν ο τελευταίος επιτυχών είχε βαθμό πρόσβασης 19,61 και πάνω και όχι γιατί του πήρε τη θέση ένας πολύτεκνος μαθητής ή μαθητής μιας άλλης κατηγορίας με μετεγγραφή και βαθμό πρόσβασης 18.
Παρακαλώ όχι ανακρίβειες!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!