Ομιλητής σε αυτόν τον Κατανυκτικό, ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Κόκκωνας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παύλου και Αγίου Δημητρίου Άνω Γλυφάδας -Θεολόγος μέσης Εκπαιδεύσεως. Στην ομιλία του ο π. Γεώργιος, ανέλυσε τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και επικεντρώθηκε στην αρετή της ταπεινώσεως και της μετανοίας, της οποίας κατείχε στην πνευματική ζωής της η Αγία. Μέσα από πατερικά χωρία, διηγήσεις και άλλα παραδείγματα , ο ομιλητής τόνισε την αξία της μετάνοιας και της ταπείνωσης, ως απαρχή και βάση για την πνευματική ζωή του κάθε ορθοδόξου Πιστού. Χωρίς συνεχή μετάνοια και ταπείνωση ο άνθρωπος είναι επιρρεπής στην πτώση και την βιωτή που αντιβαίνει του θελήματος του Θεού. Ο άνθρωπος δεν έχει πυξίδα και δεν μπορεί να επιστρέψει στη Βασιλεία Του Θεού δια της σωτηρίας.
Ο σύγχρονος άνθρωπος αδυνατεί να απαλλαγεί από την εγωπάθεια και την φιληδονία του και γι΄ αυτό η ασκητική της ταπείνωσης με πραγματική μετάνοια, η πρόταση της Εκκλησίας για την θεραπεία του ανθρώπου.
Στο τέλος του Εσπερινού, όλοι οι πιστοί πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια Επίσκοπος, Κληρικοί και Κατηχητές, πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και γεύτηκαν τα νηστήσιμα εδέσματα και γλυκίσματα που είχαν παρατεθεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Νεκταρίου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Γεώργιο, για την ωραία και ψυχοφέλιμη ομιλία που μας παρουσίασε. Η μετάνοια, η ταπείνωση και το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας που μας ανέφερε, πρέπει να είναι στην διακονία της κατήχησης, συνεχής βιωτή, από όλους μας Κληρικούς και λαϊκούς, για να είμαστε αξιόπιστοι και αυθεντικοί και κυρίως συνεπείς, με την διακονία μας στο χώρος της Κατηχήσεως.
Παρότρυνε σιγά σιγά να αρχίζουν να προγραμματίζουν οι Κατηχητές σε συνεργασία με τους Ιερείς Νεότητος, τις εκδρομές που θα πάνε τα παιδιά μας μετά το Πάσχα. Να προγραμματίσουν επίσης τα αναμνηστικά που πρέπει να ετοιμαστούν ή να αγοραστούν από τον κάθε Ναό για την λήξη των Μαθημάτων. Οι Προϊστάμενοι των Ιερών Ναών μας, ας περνάμε δύσκολες εποχές και σε σχέση με άλλες χρονιές τα έσοδα έχουν αισθητά περιοριστεί, να μην φείδονται για τους κατηχητοπαίδες, γιατί είναι μια επιβράβευση και θα φέρει χαρά στα παιδιά. Είναι και μια βοήθεια προς τους γονείς, που πλέον δυσκολεύονται να προσφέρουν τα παιδιά τους.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους τελικούς των πρωταθλημάτων του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως και τους αγώνες στίβου που προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα και ζήτησε την συμβολή και τον συντονισμό όλων των Κατηχητών. Ιδιαιτέρως και για την οργάνωση της Γιορτή του παιδιού που θα γίνει για 8η φορά και χρειάζεται συμμετοχή από όλους. Η Μητρόπολη θα διοργανώσει ως ελάχιστο δείγμα αγάπης και αναγνωρίσεως του κόπου, εκδρομή για όλους τους Κατηχητές. Να φροντίζουν όμως να συμμετέχουν γιατί συνήθως είναι μόνο οι μισοί. Κλείνοντας ευχήθηκε κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα και με το καλό να εορτάσουμε την Ζωηφόρο Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.
Κληρικοί και Κατηχητές πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και έλαβαν μία Καινή Διαθήκη, εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μόλις αποχώρησαν οι Κατηχητές και οι περισσότεροι Κληρικοί, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος με την Επιτροπή Νεότητος (π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, π. Γεώργιος Φειδόπουλος, π. Γεώργιος Γαντζός και π. Αντώνιος Χρήστου) έκαναν μια μικρή σύσκεψη και αποφάσισαν τα εξής :
Α) Η Λήξη των Κατηχητικών Μαθημάτων να γίνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου.
Β) Οι τελικοί του Ποδοσφαίρου και του Μπάσκετ να γίνουν στις 7 και 8 Μαΐου.
Γ) Η Ημερίδα του Στίβου να γίνει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου.
Δ) Η Γιορτή του Παιδιού, να γίνει την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου.
Ε) Η Εκδρομή για τους Κατηχητές, να γίνει διήμερη ή τριήμερη, (θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των αεροπλάνων) το 2ο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ο προορισμός θα είναι εξωτερικό ή Αγγλία ή Γαλλία (επίσης θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες που θα διευκρινιστούν μετά το Πάσχα.
Μη έχοντας άλλο θέμα, η Επιτροπή Νεότητος υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου, έληξε την συνεδρία της.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.