Το ότι πρέπει να γίνει περιστολή δαπανών στα νοσοκομεία είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι. Όχι όμως σε βάρος των ασθενών, των γιατρών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Από την άλλη μεριά, εγείρεται θέμα με τις εφημερίες των γιατρών και κατά πόσο είναι σωστό και πρέπον, κάποιοι να τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, έναντι κάποιων άλλων επιστημόνων που εργάζονται σκληρά για να μπορέσουν να δώσουν αποτελέσματα εξετάσεων ασθενών στην ώρα τους. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι σήμερα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση σε νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητού να δώσει εφημερίες σε μια κυρία η οποία δεν ανήκει οργανικά στο Βιοχημικό, αλλά σε άλλο τμήμα και συγκεκριμένα στο τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Διοικητής και όχι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, φέρεται πως πήρε απόφαση να παρθούν οι εφημερίες από κυρία που εργάζεται στο Βιοχημικό με σύμβαση αλλά και από τον μόνιμο επιστήμονα και στοιχίζουν πολύ λιγότερο σε κάθε εφημερία και να δοθούν σε έτερη κυρία που δεν είναι του Βιοχημικού και θα χρεώσει το νοσοκομείο με περισσότερα χρήματα λόγω των χρόνων υπηρεσίας της. Αυτό που σχολιάζεται πολύ αρνητικά στο νοσοκομείο είναι ότι ο Διοικητής, προτίμησε να δοθούν οι εφημερίες σε μια κυρία, που δεν πατάει καθόλου στην καθημερινή λειτουργία του τμήματος, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθεί την καθημερινότητα, να μην ενημερώνεται για τα προβλήματα που προκύπτουν και πως επιλύονται αυτά, που κοστίζει πολύ περισσότερο από τους δυο υπαλλήλους που αφαίρεσε από το πρόγραμμα και που ανήκουν στο τμήμα και είναι μόνιμοι υπάλληλοι και προφέρουν πραγματικά και ουσιαστικά σε αυτό. Ποιο να είναι αλήθεια το επιχείρημα μιας τέτοιας πράξης; Κύριε Διοικητά την ευαισθησία σας την περιορίζεται στο να περιφρουρήσετε το εισόδημα υψηλόμισθης υπαλλήλου σε βάρος συμβασιούχων και νέων υπαλλήλων; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να περιφρουρήσετε το εισόδημα της ελέγχοντας την παραγωγικότητα της στο τμήμα που ανήκει;
Αν νομίζουν κάποιοι ότι στο δύσμοιρο αυτό τόπο υπάρχει ελπίδα να αλλάξει ο τρόπος άσκησης δημόσιας διοίκησης, πλανάσθαι πλάνης οικτράν. Μπορεί τα νοσοκομεία να μην έχουν γάντια, γάζες, σύριγγες, αποστειρωμένα σαπούνια κ.α., μπορεί κάθε μέρα να αναβάλλονται χειρουργεία ελλείψει ραμμάτων, μπορεί ο Υπουργός Υγείας να λέει «δεν υπάρχει σάλιο», αλλά Διοικητής νοσοκομείου μεγάλης επαρχιακής πόλης εξακολουθεί να επιμένει να δαπανά άσκοπα δημόσιο χρήμα.
Χρήματα συνταξιούχων και μισθωτών των 600 ευρώ, τοποθετώντας εργαζομένους της αρεσκείας του να πραγματοποιούν εφημερίες που δεν χρειάζονται απλά γιατί έχουν φιλικές σχέσεις.
Αλήθεια γνωρίζουν οι συγγενείς νεαρού που νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με βαριά τραύματα ύστερα από σοβαρό τροχαίο που έγινε μερικές μέρες πριν ότι όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε …αναισθησιολόγος; Προς τιμή της επιστήμονος και επειδή έχει φιλότιμο έσπευσε στο νοσοκομείο μόλις ειδοποιήθηκε.
Γιατί λοιπόν ο Διοικητής του νοσοκομείου δεν κόπτεται να βρει τρόπο να καλύψει το κενό του αναισθησιολόγου παρά κόπτεται να δώσει εφημερίες σε άτομο που θα χρειαστεί να πληρώσει πολύ περισσότερο αλλά και να εκπαιδευτεί;
Ο ρόλος του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου ποιος είναι;
Όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά είναι θέμα χρόνου, λένε στο νοσοκομείο, να τα μάθει ο Υπουργός. Τα στοιχεία πάντως του νοσοκομείου και του Διοικητού είναι στα χέρια του Agrinionet, στην περίπτωση που ζητηθούν από τον Υπουργό Υγείας!