tromaktiko: Απάντηση στο Βρωμιές στο δρόμους από... "φιλόζώους"!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απάντηση στο Βρωμιές στο δρόμους από... "φιλόζώους"!



Φίλε μου συμπάσχω. Θα αναφερθώ μόνο στο κομμάτι της όχλησης γιατί έχω ασχοληθεί.
Ο Αστικός Κώδικας...
 (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_50.html)
δυστυχώς δε θυμάμαι εδάφιο, αλλά εάν ρωτήσεις οποιοδήποτε δικηγόρο θα στο πει) λέει ότι τα ζώα συντροφιάς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μένουν μόνιμα σε μπαλκόνια, αυλές και ταράτσες. Που πάει να πει ότι πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι και αν βγουν στο μπαλκόνι ή στην αυλή, απαραιτήτως να υπάρχει ανοικτή πόρτα για την είσοδο-έξοδο τους. Εάν αποδείξεις ότι ο "φιλόζωος" κρατά μονίμως σε μπαλκόνι ή ταράτσα ένα σκυλί, μπορείς να του κάνεις καταγγελία. Είτε στην αστυνομία είτε σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Επίσης ο Αστικός Κώδικας στο ίδιο εδάφιο, λέει ότι ΔΕΝ ισχύουν οι ώρες κοινής ησυχίας για τα ζώα κατι που πάει να πει ότι τις μη ώρες κοινής ησυχίας δε "νομιμοποιείται" το ζώο να γαβγίζει και να ενοχλεί. Εάν αποδεδειγμένα ένα ζώο γαβγίζει και τα πρωινά, δικαιούσαι να κανεις αγωγή στον ιδιοκτήτη.

Τέλος υπάρχει και η έσχατη λύση. Κάνε αναζήτηση στο internet για "bark stop". Είναι κάποιοι μηχανισμοί που αυτόματα εκπέμπουν υπερήχους όταν το σκυλί γαβγίζει. Μετά από 2 βδομάδες, το σκυλί συνδυάζει το γάβγισμά του με τον ενοχλητικό υπερήχο και το μειώνει κατακόρυφα. Μάλιστα αφού θα μπορεί να γαβγίζει ελεύθερα κατα τη βόλτα του, θα καταλαβαίνει ότι δεν κάνει να γαβγίζει όταν βρίσκεται στο μπαλκόνι.

Για να προλάβω κάποιους να πω ότι η συζήτηση με τον ιδιοκτήτη προηγείται. Πλην όμως - και επειδή είμαι παθόν - σπάνια ο ιδιοκτήτης παίρνει μέτρα. Οπότε ακολουθείς μια από τις ανωτέρω λύσεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!