tromaktiko: Σωματείο Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε. Β.Ελλάδος - Καταγγελία για συνθήκες εργασίας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σωματείο Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε. Β.Ελλάδος - Καταγγελία για συνθήκες εργασίας



Με αυτό μας το μήνυμα όπου έχει σταλεί σε όλα τα MME, θέλουμε να εκφράσουμε το παράπονο μας και να καταγγείλουμε της συνθήκες εργασίας στους κλάδους των φωτιστών και ηχοληπτών...Λένε ότι ηθοποιός σημαίνει φως και πίσω από αυτό το φως βρίσκονται φωτιστές, τεχνικοί και κανονιέρηδες! Άνθρωποι που δουλεύουν για να φωτίσουν όλους τους ηθοποιούς στα θέατρα, τους παρουσιαστές στα τηλεοπτικά κανάλια, τους τραγουδιστές στις μεγάλες πιστές και στις συναυλίες , ακόμη και όλους αυτούς τους πολίτικους που βγαίνουν προεκλογικά στα μεγάλα μπαλκόνια για να τάξουν τα ψέματα τους, που πίσω από τα ηχεία τους και τα μικρόφωνα τους, υπάρχουν οι ηχολήπτες.

Άνθρωποι που δίνουν την ελευθερία λόγου με τα μικρόφωνα τους ,ζουν στην σιωπή, άνθρωποι που δίνουν τα φώτα τους, ζουν μέσα στο σκοτάδι, μιας και κάνεις δεν έχει αναρωτηθεί και ενδιαφερθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από όλα αυτά. Επίσης το επάγγελμα του φωτιστή δεν είναι πιστοποιημένο από το κράτος, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε μαύρα, δίχως ασφάλιση, δίχως ασφάλεια, δίχως σχολές και δίχως βιβλία.

Θέλουμε να ακουστεί το παράπονο μας και να καταγγείλουμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης, για την μη πιστοποίηση των φωτιστών για να πάψει πλέον το αυθαίρετο του επαγγέλματος μας που βάζει σε κίνδυνο ζωές, όπως συνέβη το 2006 με το εργατικό ατύχημα του συνάδελφου Στέφανου, όπου από πτώση καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι με 40% αναπηρία και χάρις στις κινητοποίησης του σωματείου και με την βοήθεια επώνυμων καλλιτεχνών, αποφύγαμε το χειρότερο. Ζητάμε να μπορούμε να εργαζόμαστε με τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, αλλά και να μπορούμε να ασφαλίζουμε τους εαυτούς μας νόμιμα και να πληρώνουμε και εμείς τους φόρους μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.

Με εκτίμηση
Λάκης Αρβανιτίδης
μέλος του ΔΣ σωματείου Β.Ελλάδος, Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε.
και δημιουργός του επίσημου site, group του facebook και blog...
FOTISTES - ΦΩΤΙΣΤΕΣ (Greek Lighting Designers).


e-mail:  info@fotistes.gr   lakisarvanitidis@yahoo.gr 
Site: www.fotistes.gr  fotistes.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!