tromaktiko: Προτεινόμενα μέτρα για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Προτεινόμενα μέτρα για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα



Τα παράπονα τους σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασαν κάτοικοι της Ηγουμενίτσας στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη... κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα, του εξήγησαν την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι με τις συλλήψεις παράνομων μεταναστών να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, εστιάζοντας στην έλλειψη οργανωμένων χώρων προσωρινής παραμονής τους η οποία οδηγεί στη δημιουργία πρόχειρων καταυλισμών όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ άσχημες.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένους χώρους υποδοχής και παράλληλα να ενισχυθεί η αστυνόμευση για την αποφυγή δημιουργίας νέων πρόχειρων καταυλισμών.

«Είχα τη δυνατότητα να δω, για άλλη μια φορά την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από την παραμονή στην ευρύτερη περιοχή, εκατοντάδων μεταναστών. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί πλέον να σηκώσει άλλο το βάρος τους. Η μοναδική, λύση που απομένει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι η άμεση μεταφορά των μεταναστών σε οργανωμένους χώρους υποδοχής, μακριά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η αυστηρή περιφρούρηση της ευρύτερης περιοχής για την αποτροπή δημιουργίας νέων καταυλισμών. Το αίτημα αυτό, θα υποβάλλουμε και γραπτώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα άλλα συναρμόδια υπουργεία, καθώς πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες, πριν καταρρεύσει ολοσχερώς ο κοινωνικός ιστός της Θεσπρωτίας και στο σύνολό τους η τοπική οικονομία και ο τουρισμός».

Πηγή: epirus-post.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!