tromaktiko: Έκδοση Αδείας Επαγγέλματος Κατασκευαστού Κλειδιών - Επισκευαστού Κλειδαριών

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Έκδοση Αδείας Επαγγέλματος Κατασκευαστού Κλειδιών - Επισκευαστού Κλειδαριών



του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη, Δικηγόρος Αθηνών
Έκδοση Αδείας Επαγγέλματος Κατασκευαστού Κλειδιών-Επισκευαστού Κλειδαριών:

Η άδεια χορηγείται από το Τμήμα Ασφαλείας ή το Α.Τ.
που ασκεί καθήκοντα ασφαλείας της έδρας άσκησης του επαγγέλματός του. Η άδεια είναι προσωπική και αμεταβίβαστη και χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

1. Δεν έχει καταδικασθεί ή δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, σύστασης και συμμορίας, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, ληστείας, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας-δωροληψίας, καταπίεσης, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκλοπής, ναρκωτικών, λαθρεμπορίας και περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

2. Δεν έχει αποστερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών του δικαιωμάτων, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

3. Δεν έχει τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 1666 ΑΚ)

Οι ως άνω απαγορεύσεις δεν ισχύουν εάν παρήλθε 5ετία από τις εκτίσεως ή της δι απονομής χάριτος άφεσης αυτής, με άρση των νομίμων συνεπειών της.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Αίτηση ενδιαφερομένου (Υποβάλλεται στο Τ.Α. ή Α.Τ. που ασκεί καθήκοντα ασφαλείας της έδρας άσκησης του επαγγέλματός του. (πλήρη στοιχεία ταυτότητος, είδος ασκούμενου επαγγέλματος και η διεύθυνση λειτουργίας τους καταστήματος).
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Τέσσερις (4) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.
4. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δε απέχει πέραν του 3μήνου από την ημερομηνία υποβολής.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 15/99 στην οποία αναγράφονται τα εξής:
Με ατομική ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 δηλώνω ότι, από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω: α) δεν έχω παραπεφθεί σε ποινική δίκη για πλημμέλημα ή κακούργημα με απευθείας κλήση ή βούλευμα την τελευταία πενταετία, και β) δεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου ποινική δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη από την εισαγγελική αρχή του τόπου της κατοικίας μου ούτε από άλλη εισαγγελική αρχή της χώρας.
Σε περίπτωση που ο αιτών παρουσιάζει ποινική εκκρεμότητα στην υπεύθυνη δήλωση δηλώνει αν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, από ποια εισαγγελική αρχή, για ποια αξιόποινη πράξη και, τέλος, αναγράφει το αποτέλεσμα της(παύση, αθώωση, απαλλαγή κ.λπ.)

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έχει στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών του δικαιωμάτων.
7. Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας του, ότι δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση, το οποίο να έχει εκδοθεί τρεις (3) μήνες το πολύ πριν από την ημερομηνία υποβολής του(ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΣ Σχετ 7011/1060 κε από 13-12-2004 ΚΥΑ ,ΦΕΚ Β 1883/20-12-2004).
8. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος 9 ,άρθρο 43 Ν.4015/60 σε συνδ.με αρθρ.29 Ν.1642/1986).
9. Έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η νόμιμη χρήση του χώρου στο οποίο θα λειτουργήσει το κατάστημα (τίτλος ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο νόμιμα θεωρημένο) και το οποίο θα πρέπει να ευρίσκεται σε ασφαλή και στεγασμένο χώρο.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απασχολεί ή προτίθεται να απασχολήσει στο κατάστημά του υπαλλήλους ή βοηθούς υποχρεούται να υποβάλει και τα προβλεπόμενα από τα εδαφ. (2), (4), και (5) του παρόντος πίνακα δικαιολογητικά που αφορούν τα εν λόγω πρόσωπα, ήτοι ι) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ιι) αντίγραφο ποινικού μητρώου ιιι) πιστοποιητικό Εισαγγελίας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει παραπεμφθεί για αδικήματα που αναφέρονται στο εδαφ.α, παρ.2 του αρθρ.1 της υπ΄αριθμ.1023/2/42-λζ /2000 αδικήματα.
2. Για την ανανέωση της κατεχόμενης αδείας υποβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο στην Αστυνομική Αρχή που χορήγησε αυτή εντός του 1ου δεκαημέρου του μηνός Δεκεμβρίου τα ακόλουθα δικαιολογητικά που αναφέρονται υπό τα στοιχεία 1,4,5,6, 7 στον ως άνω πίνακα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!