tromaktiko: Καταγγελίες απο τους Εργολήπτες Δημοσίων Έργων

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καταγγελίες απο τους Εργολήπτες Δημοσίων Έργων



Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την ανάθεση εργασιών ταφής απορριμμάτων από το Δήμο Πατρέων σε ιδιώτη:
«Ο Δήμος Πατρέων με δημοπρασία, ανάθεσε τις εργασίες ταφής απορριμμάτων σε συνάδελφο εργολήπτη η σύμβαση του οποίου έληξε την 31.12.2010. Εδόθη...
 παράταση στη σύμβαση για ένα μήνα, ήτοι μέχρι 31.01.2011. Από 01.02.2011 και μέχρι σήμερα η ταφή των απορριμμάτων έχει ανατεθεί με την διαδικασία του επείγοντος, σε επιχείρηση χωρίς τα τυπικά προσόντα με το ίδιο κόστος όπως αναφέρει ( αλήθεια πως γνωρίζει το κόστος του έργου αν είχε διενεργήσει ήδη ανοιχτό διαγωνισμό ; ). Ακόμα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της νόμιμης ανάθεσης του έργου, αν και έχουν περάσει 70 ημέρες. Ως πότε θα είναι επείγουσες οι εργασίες ; Όσο για την ποιότητα της εργασίας , αυτό είναι ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου που παραλαμβάνουν το έργο.

Η δεδηλωμένη θέση του κ. Δημάρχου είναι υπέρ των απευθείας αναθέσεων, και ευθαρσώς μας το δήλωσε στην επίσκεψη μας. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Δήμαρχος ότι έχει την υποχρέωση να διαχειρίζεται με διαφάνεια τα χρήματα του λαού της Πάτρας. Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την συνέχιση των πρακτικών των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ανάθεσης έργων χωρίς δημοπρασίες που κάποιες φορές φτάνει σε ποσοστό 80 % του τεχνικού τους προγράμματος.»

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!