tromaktiko: Για να μην σου κλέψουν το ποδήλατο

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Για να μην σου κλέψουν το ποδήλατο



Δυστυχώς στις μέρες μας, που χαρακτηρίζονται από δύσκολες οικονομικά συγκυρίες, η κλοπή ποδηλάτων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο αλλά όχι αναπόφευκτο αν ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες.

Είναι απαραίτητο με την αγορά του ποδηλάτου να αγοράζεται και η κατάλληλη κλειδαριά. Καλό θα είναι να αποφεύγονται κλειδαριές τύπου “συρματόσχοινο” οι οποίες είναι οικονομικές στον να αποκτηθούν αλλά είναι εύκολο στο να παραβιαστούν και να αγοράζονται κλειδαριές τύπου “πέταλο” οι οποίες κάνουν την εγχείρημα του υποψήφιου κλέφτη πιο δύσκολη.
Φροντίζουμε η κλειδαριά να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε να μας επιτρέπει εκτός από τον σκελετό να ασφαλίζουμε και την ρόδα(κυρίως την πίσω) καθώς επίσης να μας επιτρέπει να ασφαλίζουμε το ποδήλατο σε κάποιο στερεό αντικείμενο π.χ κολώνα ΔΕΗ.
Φροντίζουμε να κλειδώνουμε το ποδήλατο μας σε μέρη φωτεινά και πολυσύχναστα δημιουργώντας το αίσθημα τον επίδοξο κλέφτη ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή η προσπάθεια του.
Αποφεύγουμε να αφήνουμε το ποδήλατο ξεκλείδωτο έστω και αν βρισκόμαστε και 5 μέτρα μακριά από αυτό ή είναι στο πεδίο όρασης μας. Είναι πολύ εύκολο για τον επίδοξο κλέφτη να το καβαλήσει και να εξαφανισθεί προτού εμείς προλάβουμε να αντιδράσουμε.
Αποφεύγουμε να αφήνουμε αντικείμενα και αξεσουάρ του ποδηλάτου πάνω σε αυτό τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα αλλά και κάνουν πιο δελεαστικό το ποδήλατο μας στον επίδοξο κλέφτη.
Φροντίζουμε αν υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλίζουμε το ποδήλατο μας σε κλειστούς και μη προσβάσιμους από “αγνώστους” χώρους. Η πυλωτή ή το πάρκινγκ της πολυκατοικίας που μένουμε ή της επιχείρησης που εργαζόμαστε αποτελούν χώρους που προσπελαύνονται από διάφορους “άγνωστους” σε εμάς και οι οποίοι μπορούν να επιθυμήσουν το αγαπημένο μας δίκυκλο. Επιθυμητό θα ήταν το ποδήλατο να ασφαλίζεται αν υπάρχει η δυνατότητα σε εσωτερικούς χώρους όπως μία αποθήκη.

Αν παρόλα αυτά το ποδήλατο μας κλαπεί, καλό είναι να κάνουμε ένα έλεγχο στην γύρω περιοχή. Συνήθως οι κλέφτες να κλειδώνουν όχι πιο πολύ μακριά από το σημείο που κλάπηκε το ποδήλατο προκειμένου να το παραλάβουν κάποια στιγμή αργότερα. Επίσης για να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εντοπίσει το δικό μας ποδήλατο και όχι κάποιου άλλου που τυχαίνει να έχει το ίδιο μοντέλο ποδηλάτου με εμάς είναι επιθυμητό να έχουμε σημειώσει τον αριθμό σκελετού(βρίσκεται συνήθως κάτω από το σημείο περιστροφής των πεταλιών) προκειμένου να κάνουμε εξακρίβωση καθώς επίσης να έχουμε καταγράψει (φωτογραφία) τυχόν ιδιαιτερότητες του ποδηλάτου π.χ γρατσουνιές. Σαν τελευταία κίνηση που πρέπει να κάνουμε αν και σπάνια επιφέρει αποτελέσματα είναι να μεταβούμε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να κάνουμε δήλωση κλοπής.



http://chania-trekkbikers.blogspot.com/2011/04/blog-post_22.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!