Σπεσιαλιτέ της κας Σταυρούλας από το Βροντάδο Χίου
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετή ρίγανη, σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια και τα περνάμε σε μικρή σούβλα εναλλάξ, δηλαδή ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, λίγα...
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετή ρίγανη, σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια και τα περνάμε σε μικρή σούβλα εναλλάξ, δηλαδή ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, λίγα...
γλυκάδια, σπλήνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα Υλικά. Στη συνέχεια παίρνουμε το έντερο, το οποίο έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά, και το καρφώνουμε στην άκρη της σούβλας. Χρησιμοποιούμε τόσα έντερα όσο να σκεπαστούν καλά και να δεθούν τα κομμάτια. Ψήνουμε στα κάρβουνα δίπλα στο αρνί, γυρίζοντας τη σούβλα σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέχρι να ροδίσει καλά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του.
argiro.gr