tromaktiko: Σχετικά με: Ενοικιάσεις καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σχετικά με: Ενοικιάσεις καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης



Ως επαγγελματίας μεσίτης κι εγώ,θέλω να εκφράσω την αποψή μου.
Πράγματι το κακό με τα προς μίσθωση καταστήματα στην πόλη έχει παραγίνει... Τα ενοίκια στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου συνεχίζουν να είναι απαγορευτικά για τις επιχειρήσεις,αν όχι για όλες,τουλάχιστον για τις τοπικές.Οι μεγάλες αλυσίδες και τα κινέζικα δε φαίνεται να πτοούνται ιδιαίτερα. Κάτι τέτοιο δίνει ελπίδες στους άπληστους ιδιοκτήτες οι οποίοι προτιμούν να δουν το μαγαζί ξενοίκιαστο για μεγάλο διάστημα παρά να το νοικιάσουν χαμηλότερα.Το χειρότερο όμως είναι ότι τα ενοίκια είναι αρκετά ακριβά και στις κάπως εμπορικές συνοικίες. Μάλλον κάποιοι,στην καλή εποχή της φούσκας,έμαθαν να πλουτίζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.Φαίνεται όμως πως έρχεται η ώρα να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν και να βάλουν νερό στο κρασί τους αφού καθημερινά κλείνουν ή συρρικνώνονται αρκετές επιχειρήσεις.
Μην ξεχνάμε όμως και το πρόβλημα των ενοικιαζόμενων σπιτιών.Στην πόλη αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει κανείς αξιοπρεπές σπίτι με λογικό ενοίκιο.Ή θα πάει σε ένα από τα λίγα προς ενοικίαση νεόδμητα διαμερίσματα με τσουχτερό ενοίκιο ή θα διαλέξει ένα ερείπιο του 70 και του 80,συνήθως χωρίς ανακαίνιση,χωρίς πάρκιγκ,χωρίς ασανσέρ και με άθλια κουφώματα,δάπεδα κλπ.
Όποιος δεν μπορεί να συντηρήσει ένα σπίτι,καλύτερα να μην το έχει παρά να το νοικιάζει λειψό και να παραπονιέται ότι δεν τον συμφέρει.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!