tromaktiko: Τα δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο κλείνουν

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Τα δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο κλείνουν



Με απόφαση της Πανεπιστημιακής τους διοίκησης, τα δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο αναστέλλουν από σήμερα 8/4/2011 την λειτουργία τους.
Τα Αιγινήτειο εγκαινιάστηκε το 1904 ενώ το Αρεταίειο εγκαινιάστηκε το 1898. Ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η απόφαση ελήφθη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν περιέλθει, και για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας. Το αδιέξοδο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη φάρμακα για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς των δύο νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία περίθαλψής τους. Έτσι, αναστέλλονται όλες οι εισαγωγές, προγραμματίζονται εξιτήρια για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και τα νοσοκομεία εξέρχονται από το σύστημα εφημεριών. Οι εργαζόμενοι με σημερινή Γενική τους Συνέλευση αποφασίζουν κινητοποιήσεις ενάντια στην αναλγησία και ανευθυνότητα της κυβερνητικής πολιτικήςΟ κυβερνητικός διπρόσωπος δικαιολόγησε την επιλογή των διοικήσεων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι περιθάλπτουν τους προσερχόμενους χωρίς γάζες, φάρμακα και μισθούς. Δήλωσε πάντως ότι ο λαός δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, η χώρα είναι σε καλά χέρια και ο υπερήφανος ελληνικός λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και από το σπίτι, με ασπιρίνες, εάν βρεί. Ο στόχος, επεσήμανε, της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσομε σε ένα άλλο ποιοτικό μοντέλλο διαχείρισης της Υγείας και των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας με μια ποιοτική αναπροσαρμογή βασισμένη σε διαχρονικά πρότυπα:
Στα πλαίσια αυτής της αναπροσαρμογής καθημερινές είναι οι καταγγελίες στο ΠΑΜ για ανθρωποκτόνες εγκληματικές ελλείψεις υλικών και βασικών φαρμάκων (καρδιολογικές εφημερίες χωρίς Lasix και αντιπηκτικά), πλήρη απραξία του συστήματος, αναβολή απαραίτητων επεμβάσεων και εκτέλεση άλλων, άσκοπων ιατρικών πράξεων, παραίτηση από κάθε προσπάθεια προληπτικής ιατρικής και όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα απελπισίας, αποδιοργάνωσης και εντατικής προετοιμασίας των ικανών ιατρών για φυγή προς το εξωτερικό.

http://pamet-thessaloniki.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!