Στις 6 Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσουν επτά γιατροί και δύο μαίες. Μεταξύ των κατηγορουμένων εναι ο τότε αναπληρωτής Διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου αλλά και η ιδιώτης γιατρός που παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα. Είναι συγκλονιστικό, με βάση το πολυσέ- λιδο κλητήριο θέσπισμα, ότι η 33χρονη γυναίκα είχε την ατυχία να διακομιστεί στο Βενιζέλειο μία νύχτα που η κλινική δεν είχε «ειδικευμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο» και όχι μόνο.
Όπως αναφέρεται, εκτός από τους δύο ειδικευμένους μαιευτήρες, από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος. Η γυναίκα πέθαινε αβοήθητη, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως σε καισαρική τομή.
Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι η 33χρονη, η οποία ήταν νοσηλεύτρια, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου με φοβερούς πόνους στο υπογάστριο και στον κόλπο της ως μαιευτικό περιστατικό.
Η άτυχη γυναίκα το 2006 είχε γεννήσει ένα αγοράκι, υποβλήθηκε όμως σε καισαρική τομή λόγω καρδιόσχημης μήτρας. Πριν τη διακομιδή της στο νοσοκομείο είχε επικοινωνήσει με την προσωπική της γιατρό, η οποία «διέγνωσε»-εκτίμησε εσφαλμένα, όπως αναφέρεται-ότι δεν αντιμετωπίζει μαιευτικό αλλά χειρουργικό πρόβλημα. Από ‘κει και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυχη γυναίκα, η οποία τελικώς κατέληξε στις 10.30 το πρωί όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Στο κατηγορητήριο περιγράφονται καρέ-καρέ τα όσα βίωσε η 33χρονη, οι εκκλήσεις της να τη διασωληνώσουν, συναισθανόμενη ότι πεθαίνει αλλά και οι ευθύνες που φέρονται να έχουν ένας προς ένας οι εννέα που παραπέμπονται να δικαστούν για την υπόθεση
http://www.cretalive.gr/