tromaktiko: Βραβεύτηκε η φωνή των παιδιών για την αντικοινωνική στάθμευση

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Βραβεύτηκε η φωνή των παιδιών για την αντικοινωνική στάθμευση



Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, συμμετείχε, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο στην Αθήνα, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010 – 11. Στην εκδήλωση έγινε η...
 Απονομή των Βραβείων στις καλύτερες εργασίες που εκπόνησαν οι Ομάδες των Μαθητών των Γυμνασίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και η εργασία των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να απονείμω το βραβείο στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας. Ο μαθητές του ΕΕΕΕΚ διεκδικούν το δικαίωμα στην πρόσβαση στην πόλη της Πάτρας για τα άτομα με αναπηρίες. Μας είπαν με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο, ότι τα σταθμευμένα αυτοκίνητά μας και τα μηχανάκια μας, αλλά και οι κάδοι που εμείς μετακινούμε, κλείνουν τις ειδικές διαβάσεις και τους εμποδίζουν να κινηθούν με τα αμαξίδια μέσα στην πόλη. Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν πρώτα από όλα τους εαυτούς μας, αλλά και την κοινωνία μας.

Επειδή θέλουμε να είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε τα όνειρα και τον αγώνα ειδικά των παιδιών με αναπηρίες και το δικαίωμά τους για ισότιμη κοινωνική ένταξη, πρόσβαση στη μάθηση, στην εργασία, στη διασκέδαση, και επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνοχή και τη συμμετοχικότητα στην κοινωνία μας, πρέπει να σταματήσουμε τώρα στην Πάτρα την αντικοινωνική στάθμευση και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους μαθητές από τα Γυμνάσια της Αχαΐας, από το 1ο Γυμνάσιο Πάτρας, το 5ο, το Πειραματικό, το 13ο, το 15ο, το 18ο, το Γυμνάσιο Φαρρών και το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και τους καθηγητές τους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ECOMOBILITY. Οι μαθητές μας έδωσαν με τις εργασίες τους προτάσεις για την οικολογική μετακίνηση, για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο ασφυκτικά προβλήματα της Πάτρας.

Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις προτάσεις των παιδιών και τις ανάγκες τους, για να ζουν σε μια πόλη βιώσιμη, ανθρώπινη και φιλική στη μετακίνηση για τους νέους. Η οικολογική μετακίνηση είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας ζωής, υγείας και προστασίας του αστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!