tromaktiko: Απάντηση για το "Όλοι αυτοί με τα εκατομμύρια βοήθησαν έμπρακτα;"

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Απάντηση για το "Όλοι αυτοί με τα εκατομμύρια βοήθησαν έμπρακτα;"



Αρχικά να πω οτι δεν είμαι ούτε πλούσιος ούτε γόνος από τζάκι και δεν υπερασπίζομαι το τομάρι μου. Είμαι ένας απλός φοιτήτης...
στριμωγμένος οικονομικά όπως όλοι.

Έχουμε και λέμε, η δουλειά του καθένα που έχει πλουτίσει δεν είναι να βοηθήσει έμπρακτα (ωστόσο μπορεί να το έχει κάνει και να μην το ξέρεις, γιατί αυτή είναι η πραγματική φιλανθρωπία όχι να το κάνεις βούκινο γιατί τοτε έχεις προσωπικό όφελος).

Αν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο κάθε Μίκης πλούτισε, αυτό εγινε επειδή η δουλειά του άρεσε στον κόσμο, αγαπήθηκε και οικιοθελώς ο καθένας πλήρωνε για να τον ακούσει. Δεν τα έκλεψε. Αν λοιπόν ο Μίκης τόσα χρόνια ήταν φορολογικά σωστός και δεν έκλεβε το κράτος, τότε στην δική μου τουλάχιστον συνείδηση δεν οφείλει καμμία έμπρακτη βοηθεια παραπάνω.

Και το λέω γενικά: Γιατί κάποιος άνθρωπος καλλιτέχνης ή μη που δούλεψε τίμια, να μην δώσει τα χρήματα να τα χαρεί το παιδί του, και να βάλει πλάτη για τους κλέφτες πολιτικούς που τόσα χρόνια ψηφίζαμε? Γιατί να βάλει πλάτη για τα χιλιάδες λαμόγια που διορίστηκαν στο δημόσιο από το παράθυρο? Γιατί να βάλει πλάτη προς όφελος του κάθε επιχειρηματία από τον ψιλικατζή της γειτονιάς ως τον βιομήχανο που επι δεκαετίες στην εφορία δήλωνε το 1/3 απ'οσα πραγματικά έβγαζε? Γιατί να βάλει πλάτη για τον αγρότη που έπαιρνε τεράστιες επιδοτήσεις απο την Ε.! Ε και αντί να επενδύσει στη γη του, τα έκανε σπιταρόνες και μερσεντές και τώρα κλείνει την εθνική και χύνει το γάλα στο δρόμο?

Καταλήγω λέγοντας πως η υποχρέωση αυτών των ανθρώπων (που καμια φορα τους καλούμε ως πνευματικούς ανθρώπους ή πνευματικούς ηγέτες μιας κοινωνίας) είναι όταν έχουν 2 σωστά πράγματα να πούνε να βγαίνουν και να τα λένε επειδή έχουν απήχηση στον κόσμο και επειδή ακριβώς έχουν τη δυνατότητα να βγουν σε ένα κανάλι η να γράψουν σε μια εφημερίδα (αν έπαιρνα εγώ τηλέφωνο στον αντ1 και τους έλεγα θέλω να μιλήσω δεν νομίζω να με έβγαζαν αλλά και να το κανανε δεν θα με ακουγε κανεις).

Αυτή είναι λοιπόν η προσφορά ανθρώπων όπως ο Μίκης. Με τον λόγο τους να μας αφυπνίζουν μπας και δούμε ποτέ τα χάλια μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!