tromaktiko: Η γενιά του τίποτε!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η γενιά του τίποτε!



Στην ιστορία μας έχουν μείνει οι γενιές που χαρακτήρισαν διάφορες χρονικές περιόδους της σύγχρονης πορείας αυτού του τόπου από... το 1821 και εντεύθεν ( όπου και η νεότερη ιστορία του έθνους).

Αυτές οι γενιές έχουν χαρακτηρισθεί και ονοματοποιηθεί ανάλογα το κεντρικό ιστορικό γεγονός της εποχής τους . Έτσι έχουμε τη γενιά των εξεγερμένων επαναστατών του 21 , την γενιά του ιστορικού πρώτου Συντάγματος το 1843 , την γενιά των Βαυαρών , την γενιά Τρικούπη , την γενιά των Ηρώων του έπους του 1940 με ολίγη από εμφύλιο και εσχάτως την γενιά της μεταπολίτευσης ή αλλιώς την γενιά του Πολυτεχνείου .
Όλες μέσα απο λάθη , παραλλέιψεις , κενά κλπ κάτι άφησαν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Η έσχατη όμως ? Με όλο τον σεβασμό στην μνήμη των πραγματικών παιδιών του Πολυτεχνείου και των αφανών αγωνιστών η γενιά αυτή κυριολεκτικά αφάνισε τον τόπο. Μιά γενιά που βέβαια ουδεμία σχέση έχει με τον ιστορικό αγώνα των φοιτητών και των εργατών αλλά και του απλού λαού. Μιά φουρνιά ανθρώπων που μετά την έλευση του Ανδρέα λανσάρισε την μόδα του γιάπη , του σκαφάτου του στυλίστα του κοσμοπολίτη του ξερόλα του άσε τους άλλους να δουλεύουν για σένα του ΤΕΜΠΕΛΗ με άποψη και κυρίως με λεφτά . Λεφτά των άλλων , λεφτά δανεικά και αγύριστα. Θυμηθείτε τα περιοδικά εκεί κοντά στο μεταίχμιο από Ανδρέα σε Μητσοτάκη και από κει Σημίτη. Το Ελληνικό όνειρο του jeep , Αράχωβα ( για τα εγχώρια χειμερινά) Μύκονος ( για τα εγχώρια θερινά) , γκόμενα από τα μονδέλα της πασαρέλας , σπίτια σε όλα τα hi σημεία κλπ κλπ . Το όνειρο του μικρομεσαίου Ελληναρά . Το όνειρο του κάθε ενός τυχαίου απόφοιτου Λυκείου που με μοναδικό εφόδιο την κομματική του ταυτότητα άλωνε σαν Αλλάριχος τα κάστρα των ηδονών του. Και από έργο, παραγωγή ? προσφορά ? Μηδεν εις το πηλίκον .
Βρείτε μου μια χώρα στην υφήλιο που εφάρμοσε τον άκρατο Καπιταλισμό μη παράγωντας τίποτε ? Καμμία !!! δεν υπάρχει καμμία .

Ο λογαριασμός όμως ήρθε . Ποιός τον πληρώνει!!!? Μα όσοι είναι η αληθινή γενιά του Πολυτεχνείου. Εγώ , εσείς , εμείς , όλοι μας .
Οι άλλοι ??? είναι αυτοί που θέλετε να τους γιαουρτώσετε .

Αλλά ακόμη και ο Σιλέος στα Πατήσια που έφτιαχνε γιαούρτι με 2 πόντους πέτσα έκλεισε και αυτός . Κάποιοι από τα εγγόνια ή δεν ξέρω ποιοί άλλοι ή και τρίτοι ξένοι κλπ , διάβαζαν τα lifestyle περιοδικά των ίδιων επαναστατών και το γύρισαν το γιαουρτάδικο σε patisserie .

Που πας ρε Καραμήτροοοοο!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!