tromaktiko: Η Ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης στην Πύλη της Κίνας

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης στην Πύλη της Κίνας



του Απόστολου Χρ. Βαβύλη
Στην μακρινή Ταϊβάν, στην «πύλη της Κίνας του 1,3 δις ψυχών απόψε μερικές ώρες πριν, (λόγω της διαφοράς ώρας +5 ώρες)...
ο έλληνας ιεραπόστολος π. Ιωνάς που βρίσκεται εκεί εδώ και 10 χρόνια ευαγγελίζοντας όχι έναν φτωχό και τριτοκοσμικό λαό αλλά μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της ανάπτυξης και της τεχνολογίας και όπως είναι προφανές χρησιμοποιεί και ό ίδιος τα μέσα που η τεχνολογία προσφέρει. Έτσι λοιπόν έχει δικό του ιντερνετικό τηλεοπτικό κανάλι το «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ-DAO LOVE» και μεταδίδει κάθε ακολουθία και λειτουργία στο διαδίκτυο και δι αυτού στην Κίνα που επισήμως απαγορεύει ακόμη τη θρησκεία. Δείτε από το σημείο 01.23.34 -01.25.12 την συγκινητική στιγμή του: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας…» (βίντεο κλίκ εδώ) Τότε μόνον θα καταλάβουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να είσαι χριστιανός και ιεραπόστολος όχι στην έστω κατ’ όνομα Ορθόδοξη Ελλάδα ή έστω στη χριστιανική Ευρώπη αλλά εκεί που ο χριστιανισμός είναι ένα υποδεκαδικό ποσοστό μέσα στην απεραντοσύνη της αθείας ή των ειδώλων. Ακούστε το τροπάριο στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Από την πρώτη λειτουργία στο μικρό δωμάτιο ενός λαϊκού ξενοδοχείου, στην ισόγεια αίθουσα νηπιαγωγείου που έγινε εκκλησία, στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου σε προάστειο της Ταϊπέϊ που ξεχειλίζει από πιστούς, ο π. Ιωνάς για να υπηρετήσει καλύτερα ακόμη και τους λίγους ρωσόφονους πιστούς, τελεί τις μεγάλες εορτές και με το παλαιό ημερολόγιο-που ακολουθεί η Μόσχα-ενώ επίσης, μεταφράζει, τυπώνει και διανέμει δωρεάν και ρωσικά βιβλία, ψέλνει κομάτια της Θείας Λειτουργίας και στα ρωσικά!

Ο π. Ιωνάς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΠΟΤΕ από κανέναν εκτός από το Θεό και έναν μικρό και «άσημο», «άγνωστο» στους πολλούς, Ιεραποστολικό Σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης (κλίκ εδώ) και βέβαια ακόμη και με κίνδυνο να παρεξηγηθεί από τους γνωστούς μικρονοϊκούς εκκλησιαστικούς κύκλους δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ελληνορθόδοξος, ούτε ονόμασε την Εκκλησία της Ταϊβάν Ελληνορθόδοξη, αλλά ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ.

Ο π. Ιωνάς, κατάφερε σε μια δεκαετία να κάνει αυτό που οι «πανίσχυροι» Ρώσοι δεν κατόρθωσαν μέσα σε 3 αιώνες. Να κάνει δηλαδή γνωστή την Ορθοδοξία στην «πύλη της Κίνας», να την νομιμοποιήσει ως κοινωνικό πρόσωπο-ΧΩΡΙΣ επαναλαμβάνω ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ από πουθενά, να μεταφράσει στα κινεζικά σημαντικότατα κείμενα της ορθόδοξης πνευματικότητας, να είναι παρόν μέσω του ιντερνετ σε όλο τον κινεζόφωνο κόσμο, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, να μεταδίδει κάθε Κυριακή ζωντανά την Θεία Λειτουργία και το κήρυγμά του στα κινεζικά σε χιλιάδες Κινέζους όπου γης.

Ο π. Ιωνάς ένας ευαίσθητος, γλυκός άνθρωπος με βαθειά γνώση της φιλοσοφίας και των θρησκειών της Ασίας και ιδιαίτερα της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας, «λειώνει» καθημερινά στον μοναχικό, ανηφορικό δρόμο που επέλεξε για να φέρει το Χριστό στη πολυανθρωπότερη χώρα του κόσμου. Ο π. Ιωνάς είναι εκεί και θα πεθάνει εκεί, με τη λαχτάρα να γίνει η ζωή και ο θάνατός του ο σπόρος της συνέχειας της πορείας του Χριστιανισμού στην Κίνα που κατά την παράδοση άρχισε με τον Απόστολο Θωμά και που αποδεδειγμένα και επιστημονικά ιστορείται από τον 6ο αιώνα με την δημιουργία του πρώτου χριστιανικού μοναστηριού στην αχανή χώρα, (Martin Palmer- Οι Σούτρα του Ιησού)

Για τους ενδιαφερομένους να μελετήσουν το έργο αυτού του «σιωπηλού» Ιεραποστόλου της μακρινής Ασίας π. Ιωνά πατήστε (εδώ) και (εδώ). Όσοι θέλετε να βοηθήσετε ένα γνήσιο ιεραποστολικό έργο που σε καιρούς δύσκολους και απαράκλητους επιτελείται σε 30 χώρες επισκεφθείτε την Σελίδα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός». (κλικ εδώ)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!