tromaktiko: Απάντηση στο "Σου έκλεψαν το κινητό; Μπλόκαρέ τους το τώρα! "

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Απάντηση στο "Σου έκλεψαν το κινητό; Μπλόκαρέ τους το τώρα! "



Θεωρητικά έτσι είναι τα πράγματα. Στην πράξη όμως καμία σχέση.
Μου είχαν κλέψει το κινητό πριν 1.5 χρόνο. Είχα το serial number, το IMEI και την απόδειξη αγοράς (μήπως μου την ζητούσαν).

1) Πήγα σε ένα oteshop (είχα cosmote) και ζήτησα να μπλοκάρουν την συσκευή και μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέοιο.
2) Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία. Μου είπαν ότι μπορώ να δηλώσω το IMEI ώστε αν πάει κάποτε το κινητό κάποιος για επισκευή να το κρατήσουν και να με ενημερώσουν. Για να γίνει αυτό έπρεπε να πάρω και βεβαίωση κλοπής από την αστυνομία. Πήγα στην αστυνομία και με αποθάρρυναν (3 φορές) από το να δηλώσω την κλοπή. Μου είπαν οι αστυνομικοί ότι αν βρουν στο τμήμα σέρβις το κινητό τότε να ξαναπάω στο τμήμα να το δηλώσω και θα μου δώσουν βεβαίωση κλοπής.
Οι χαμένοι από αυτή την συμπεριφορά δεν είμαστε μόνο εμείς αλλά και οι εταιρείες που κερδίζουν από τα κινητά. Αν υπήρχε ένα σύστημα που να μας προστατεύει από τις κλοπές, όπως η δυνατότητα μπλοκαρίσματος, τότε θα ήταν άχρηστα τα κλεμμένα κινητά και δεν θα ήταν τόσο διαδεδομένες οι κλοπές. Τότε θα αγόραζε περισσότερος κόσμος ακριβό κινητό (ακριβό για την εκάστοτε τσέπη). Τώρα η πλειοψηφία αγοράζει ένα οικονομικό για να μην ανησυχεί για κλοπή.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!