tromaktiko: Λευκωσία: Αποσύρθηκαν από την αγορά αβγά μολυσμένα με σαλμονέλα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Λευκωσία: Αποσύρθηκαν από την αγορά αβγά μολυσμένα με σαλμονέλα



Αποσύρθηκαν από την αγορά τα μολυσμένα αβγά με σαλμονέλα. Χθες τα συνεργεία των Υγειονομικών Υπηρεσιών όργωσαν την αγορά και τα καταστήματα που συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο που τους δόθηκε ότι πωλούσαν τις συγκεκριμένες ποσότητες αυγών.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο αναπληρωτής διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Χρίστος Χρίστου έχουν διενεργηθεί έλεγχοι στα υποστατικά που αναφέρονταν στον κατάλογο διανομής. «Τα συνεργεία μας βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας έξω στα υποστατικά. Δεν έχουν εντοπίσει αβγά του συγκεκριμένου κωδικού που έδωσαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας τα έχει αποσύρει από την αγορά μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε ο κ. Χρίστου.

Όπως ενημέρωσαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες εντοπίστηκε «Salmonella enteritidis» σε ένα σμήνος πτηνοτροφικής μονάδας παραγωγής αβγών στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται. Πρόκειται για τα αβγά που παράγονται από τη μονάδα και σημαίνονται με τον κωδικό 3CΥ4404.03.
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών έχει προχωρήσει αμέσως στην ευθανασία του μολυσμένου σμήνους και στην καταστροφή των αβγών. Όπως διαπιστώθηκε τα ζώα έφαγαν μολυσμένο σογιάλευρο με σαλμονέλα, παρά τη ρητή απαγόρευση που είχαν για κάτι τέτοιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Όσοι καταναλωτές, έχουν ακόμη στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα αβγά καλούνται να μην τα καταναλώσουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν από σαλμονέλα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!