tromaktiko: Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει τη διασύνδεση εγκεφάλου – υπολογιστή για τα κινητά τηλέφωνα

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει τη διασύνδεση εγκεφάλου – υπολογιστή για τα κινητά τηλέφωνα



Οι συσκευές που ελέγχονται από το ανθρώπινο μυαλό πληθαίνουν.... Η νέα συσκευή που δημιούργησαν ερευνητές στο Σαν Ντιέγκο, είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογήσουν έναν αριθμό τηλεφώνου σε ένα κινητό χρησιμοποιώντας απλά το μυαλό τους.....Η μέθοδος είναι εκπληκτικά ακριβής και θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τα άτομα με αναπηρία.

Η συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, νευρολογικούς επιστήμονες του Σαν Ντιέγκο και άλλους ερευνητές, εντοπίζει ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου χρησιμοποιώντας μια κορδέλα ηλεκτροδίων και μια συσκευή Bluetooth.

Σε διάφορες μελέτες, όταν άτομα με διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα επιχείρησαν να καλέσουν έναν δεκαψήφιο αριθμό τηλεφώνου, είχαν 70% και 85% ακρίβεια.

Έχουν δημιουργηθεί πολλές συσκευές που ελέγχονται από το μυαλό, αλλά πρώτη φορά βλέπουμε κάποια για κινητά τηλέφωνα. Πάντως προκειμένου αυτές οι συσκευές να γίνουν πρακτικές στη χρήση θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν μικρότερες, πιο γρήγορες και σαφέστατα πιο οικονομικές.

www.topeiraxtiri.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!