tromaktiko: Στο Μουντιάλ ο… πρώην πρόεδρος Ομπάμα!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο Μουντιάλ ο… πρώην πρόεδρος Ομπάμα!



Μπορεί να μεσολαβούν 11 χρόνια μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα σε συνάντησή του με Άραβες ομολόγους του τόνισε ότι θα παρευρεθεί στους αγώνες, έστω κι αν τότε θα είναι πια… πρώην πρόεδρος.



Μπορεί το Δεκέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα να δήλωνε πως η FIFA «πήρε τη λάθος απόφαση» δίνοντας στο Κατάρ την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, την ώρα που η χώρα του ήταν στις υποψήφιες διεκδικήτριες, πλέον φαίνεται πως… αναθεώρησε και ανυπομονεί να επισκεφτεί την μικρή χώρα του Περσικού κόλπου για να δει από κοντά την κορυφαία διοργάνωση Εθνικών ομάδων ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τανί, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχία τους να κερδίσουν την ανάληψη του τουρνουά, ενώ πρόσθεσε πως ανυπομονεί να βρεθεί στους αγώνες. «Μπορεί μέχρι τότε να είμαι… πρώην πρόεδρος αλλά ίσως να μπορώ ακόμη να εξασφαλίσω μια καλή θέση στο γήπεδο της Ντόχα…» σχολίασε ο Ομπάμα.

Φυσικά, η όλη κουβέντα είχε μονάχα ως ευχάριστο… διάλειμμα τα ποδοσφαιρικά ζητήματα καθώς η κουβέντα των ηγετών Αμερικής και Κατάρ όπως είναι λογικό επικεντρώθηκε σε ενεργειακά ζητήματα με τον Ομπάμα να θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις με τους πανίσχυρους οικονομικά Άραβες. Άλλωστε, μπορεί το Μουντιάλ του 2022 να αργεί, αλλά οι οικονομικές συμφωνίες έχουν παροντική εφαρμογή…

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!