tromaktiko: Λευκωσία: Σεμινάριο για τις παράνομες ουσίες την Τρίτη στο Λήδρα Πάλλας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Λευκωσία: Σεμινάριο για τις παράνομες ουσίες την Τρίτη στο Λήδρα Πάλλας



Σεμινάριο με θέμα τη χρήση και την πρόληψη των παράνομων ουσιών στην Κύπρο πραγματοποιεί την Τρίτη 5 Απριλίου στο Λήδρα Πάλλας, η τεχνική επιτροπή για το...
έγκλημα και θέματα εγκληματικότητας, η οποία δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. και είναι ανοικτή στα ΜΜΕ.
Το σεμινάριο με τίτλο «Παράνομες Ουσίες: Θέματα, Ανησυχίες και Μελλοντικές Κατευθύνσεις με έμφαση στην πρόληψη» - θα φέρει σε επαφή συμμετέχοντες από την ε/κ και τ/κ κοινότητα καθώς και από τα Ηνωμένα Εθνη, οι οποίοι θα εξετάσουν τα αίτια της λήψης παράνομων ουσιών, τις νομικές κυρώσεις για την κατοχή τους, και τις συνέπειες στο οικογενειακό περιβάλλον. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί επίσης στη λήψη προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σεμινάριο θα ανοίξουν με ομιλίες τους η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, καθώς και οι επικεφαλής της Ε/κ και Τ/κ ομάδας στην τεχνική επιτροπή Αντρος Καπαρδής και Χακκί Ονέν.
Του σεμιναρίου θα προεδρεύει ο Ανώτερος Αστυνομικός Σύμβουλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Τζον Φαρέλι. Ομιλίες για μια σειρά θεμάτων όπως παράγοντες που συμβάλλουν στην παράνομη χρήση ναρκωτικών και προσεγγίσεις για την πρόληψη, θα απευθύνουν επίσης εμπειρογνώμονες και από τις δύο κοινότητες, αλλά και από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.
«Χωρίς αμφιβολία, η παράνομη χρήση ναρκωτικών έχει καταστροφικές συνέπειες για άτομα, οικογένειες και κοινότητες», σημειώνει η κ. Μπάτενχαϊμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το σεμινάριο θα ρίξει το φως σε πολλά ζητήματα που αφορούν την παράνομη χρήση ναρκωτικών και θα χρησιμεύσει ως ένα ακόμα εξαιρετικό παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων για θέματα που σχετίζονται με την εγκληματικότητα, με στόχο την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Κυπρίων», πρόσθεσε.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!