tromaktiko: «Νεκρό γράμμα το σύμφωνο συμφιλίωσης με τη Χαμάς»

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Νεκρό γράμμα το σύμφωνο συμφιλίωσης με τη Χαμάς»




Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε χθες το βράδυ πως η πρότασή του για να μεταβεί στη Γάζα προκειμένου να συνάψει σύμφωνο συμφιλίωσης με τη Χαμάς έχει παραμείνει «νεκρό γράμμα»...
 και κατήγγειλε συνάμα την «καθοδήγηση» της εξόριστης ηγεσίας της οργάνωσης από το Ιράν.
«Εγώ θέλω να πάω στη Γάζα! Όμως εκείνοι δεν θέλουν να έλθω», τόνισε ο Αμπάς, ο οποίος στις 17 Μαρτίου είχε δηλώσει έτοιμος να κάνει το ταξίδι, απαντώντας σε πρόταση που του είχε απευθύνει την προτεραίο ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
«Εάν εκείνοι είναι διηρεμένοι, αυτό προέρχεται από εντολές που εκπορεύονται από το Ιράν», απάντησε ο Αμπάς, ερωτηθείς για τις πιθανολογούμενες διαφορές που εντοπίζονται γύρω από το σχετικό θέμα ανάμεσα στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα και την πολιτική διεύθυνση του κινήματος στη Δαμασκό.
«Το Ιράν τους δίνει οδηγίες το πώς να κάνουν το ένα, ή το άλλο, κι εκείνοι υπακούουν σε αυτές με αντάλλαγμα τα χρήματα που τους διαθέτει. Η εκτελεστική ηγεσία της Χαμάς βρίσκεται στη Δαμασκό υπό τον Χαλίντ Μεσάαλ κι είναι εκείνος ο οποίος τα μοιράζει κατά το δοκούν», τόνισε ο Αμπάς.
«Για τον λόγο αυτό τα χρησιμοποιεί κι έχει το πάνω χέρι και είναι εκείνος που έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ναι, ή όχι», κατέληξε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!