εφ’ όσον μέχρι 31.12.2010 ο ενδιαφερόμενος έχει 35 χρόνια εργασίας ήτοι 10.500 ένσημα, μπορεί να βγει σε σύνταξη οποτεδήποτε συμπληρώσει 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας μέχρι την 31.12.2012 και εκκρεμεί η σχετική ψήφιση της τροπολογίας.
Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης. δήλωσε για μια ακόμα φορά την περασμένη εβδομάδα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι θα εξετάσουν πόσοι είναι οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας “37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας”, καθώς και το κόστος και θα επανέλθουν το προσεχές διάστημα.
Στο νέο νόμο 3863/10 υπάρχει μεταβατικό διάστημα σε όλες τις διατάξεις εκτός από τη δική μας, λες και κάποιος θέλει να μας τιμωρήσει επειδή είμαστε από την εφηβεία στη βιοπάλη και έχουμε σήμερα πάνω από 35 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εργασίας και ασφάλισης.
Με λίγα λόγια, το θέμα για το οποίο σας απασχολούμε, είναι ότι ενώ έχουμε συμπληρώσει ή θέλουμε λίγο διάστημα για τα 37 χρόνια εργασίας με τα αντίστοιχα ένσημα, δεν μπορούμε να λάβουμε τη σύνταξη, επειδή δεν ισχύει ο μέχρι προ τίνος νόμος “37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας” για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντιθέτως ισχύει για το δημόσιο τομέα (ακόμα και με 35 χρόνια!! ) κάτι που αποτελεί μεγάλη αδικία.
Τώρα δε που πρέπει η πολιτεία να αποδώσει τη νόμιμη και κεκτημένη σύνταξη σε αυτούς τους ανθρώπους, υπαναχωρεί καταργώντας το σχετικό νόμο “37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας” και αυξάνοντας τα χρόνια ασφάλισης και ηλικίας αιφνιδιαστικά χωρίς να εξετάσει ή να λάβει υπόψη την οικονομική κατάσταση αυτών των ανθρώπων καθώς και το κοινωνικό θέμα που δημιουργεί, οδηγώντας μας στην εως και 42-44 έτη πραγματικής εργασίας.
Αναγνώστης