tromaktiko: Καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό



Σκάνδαλο στη δημοπράτηση μιας μεγάλης εργολαβίας που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγ. Νικολάου, ύψους 5.
781.000 ευρώ, καταγγέλλει ο ΣΑΤΕ ( Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών ) με παρέμβαση του προς το υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία κάνει λόγο για φωτογραφικές διατάξεις του διαγωνισμού που αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργοληπτών από τη διεκδίκηση του.
Στο διαγωνισμό, που βγαίνει σήμερα στον αέρα, δεν αναμένεται να κατατεθούν προσφορές, καθώς τη δημοπράτηση μπλοκάρει ο σύλλογος εργοληπτών, που έχει αποφασίσει να απέχει από κάθε διαγωνισμό ανάθεσης έργου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί.
Στο μεταξύ η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου έχει ξεσηκώσει τον τεχνικό κόσμο, αφού οι ειδικοί όροι εμπειρίας που τίθενται στην περιληπτική διακήρυξη, αποκλείουν τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων της Κρήτης.
Στην επιτροπή διαγωνισμού του έργου έχει ήδη προσφύγει τεχνική εταιρία, επισημαίνοντας τους φωτογραφικούς όρους της διακήρυξης, τους οποίους ζητά να αποσυρθούν, κάτι που αν δεν συμβεί εμφανίζεται αποφασισμένη να απαντήσει με ασφαλιστικά μέτρα.
Την ίδια στιγμή το περιφερειακό γραφείο του ΣΑΤΕ, στο έγγραφο το οποίο απέστειλε στο υπουργείο Πολιτισμού κάνει αναφορά και σε ένα δεύτερο έργο που αφορά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων το οποίο επίσης δημοπρατείται με φωτογραφικούς όρους, με αποτέλεσμα να αποκλείεται από το διαγωνισμό η συντριπτική πλειοψηφία των εργοληπτών της Κρήτης.
Το έργο της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγ. Νικολάου, που βγαίνει σήμερα στον αέρα, «καίγεται» έτσι και αλλιώς από την κινητοποίηση των εργοληπτών που απέχουν από κάθε δημοπράτηση από τις 15 Μαρτίου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις ανείσπρακτες οφειλές που πλέον αγγίζουν αστρονομικά ποσά.
Όπως είναι γνωστό, αρχικά οι εργολήπτες είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κατάληψη της Περιφέρειας σήμερα, αλλά τελικά επέλεξαν να το αναβάλουν για την επόμενη Τρίτη, που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εργολήπτες του Ηρακλείου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο, καθώς έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από το βάρος των απλήρωτων οφειλών κυρίως των δήμων, οι οποίοι τους χρωστούν αστρονομικά ποσά.




http://www.cretalive.gr/new/31360/crete/Kataggelloun_skandalo_stin_ergolabia_tou_Mouseiou_ston_Ag._Nikolao
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!