tromaktiko: «'Ολοι ένοχοι!»

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«'Ολοι ένοχοι!»



Ένοχοι είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Κέντερης, η Θάνου, ο Τζέκος αλλά και όλοι οι γιατροί που σχετίζονται με τα γεγονότα της παραμονής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Σκηνοθετημένο ήταν το τροχαίο της 12ης Αυγούστου του 2004 για τον εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ο οποίος υποστήριξε στην αγόρευσή του, ότι ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου δεν έπεσαν ποτέ από την μηχανή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η τροχαία δεν βρήκε στοιχεία ατυχήματος, δεν υπήρχαν φθορές, θραύσματα ή άλλες ενδείξεις ότι συνέβη κάποιο τροχαίο ατύχημα εκείνο το βράδυ στη Γλυφάδα.

"Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι πήραν τη μηχανή για να εμφανιστούν πιο γρήγορα στον έλεγχο που τους ζητήθηκε να υπαχθούν. Και όμως διαπιστώθηκε ότι η μηχανή κινείτο με 20 χιλιόμετρα την ώρα. Πως λένε ότι βιάζονταν; Υπάρχουν πολλά λογικά ανακόλουθα σε αυτήν την ιστορία. Το συμβάν έγινε κοντά στο σπίτι του Τζέκου. Θα μπορούσαν να γυρίσουν, ή να τον ειδοποιήσουν να έρθει να τους πάρει με το αυτοκίνητο και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αυτό δεν έγινε. Υποστηρίζουν ότι η μηχανή έπεσε από νερά ή λάδια. Στο σημείο όμως δεν βρέθηκαν ούτε λάδια ούτε νερά. Το συμβάν ουδέποτε έλαβε χώρα. Ολα είναι ψευδή " είπε ο εισαγγελέας τονίζοντας παράλληλα ότι και ο αυτόπτης μάρτυρας που τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο νοσοκομείο έπεσε σε σωρεία αντιφάσεων.

Και στο νοσοκομείο όμως υπάρχουν περιστατικά που σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό δεν βρίσκουν λογικές απαντήσεις. "Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ώρα εισήχθησαν οι δύο αθλητές στο νοσοκομείο. Και για την κατάσταση της υγείας τους όμως, όλα είναι ψευδή. Από κανένα εύρημα δεν προέκυψε ότι η Κατερίνα Θάνου υπέστη εγκεφαλική κάκωση. Ο κ. Κεντέρης εμφανιζόταν να έχει παροδική αμνησία, όμως έδωσε το τηλέφωνο του κ. Σεβαστή, προκειμένου να τον ενημερώσουν. Οι κακώσεις που φέρεται ότι είχε ο κ. Κεντέρης ήταν από παλαιότερη προπόνηση, ενώ η θλάση της κ. Θάνου ήταν από παλαιό τραύμα που είχε στην κοιλιά". Επιπλέον, πρόσθεσε ο εισαγγελέας για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς ότι οι δύο αθλητές δεν ήθελαν να υπαχθούν στον έλεγχο αντι-ντόπιγκ, "στις αποθήκες του συγκατηγορουμένου και προπονητή τους βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες, διεγερτικά, εφεδρίνες και ανδρογόνα, που αντίκεινται στο νόμο".

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναγνώρισε ωστόσο ελαφρυντικά στους δύο αθλητές, υποστηρίζοντας ότι είχαν άμεση εξάρτηση από τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο. "Η ευθύνη ανήκει στον κ. Τζέκο, αφού γι'αυτούς ήταν ο πατέρας τους. Είχε ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονταν". Ελαφρυντικά όμως ζήτησε να αναγνωριστούν και στους θεράποντες γιατρούς του ΚΑΤ και συγκεκριμένα τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων, αφού είχαν μπροστά τους, όπως είπε, δύο κορυφαίους αθλητές και βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Ζήτησε μάλιστα την μετατροπή της κατηγορίας τους σε απλή συνέργια σε παράβαση καθήκοντος.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!