tromaktiko: Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε προσφυγές και καταδίκες η Ελλάδα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε προσφυγές και καταδίκες η Ελλάδα



Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε προσφυγές και καταδίκες για παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αναδεικνύεται η χώρα μας. Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι το 2010 η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο...
 Ευρωδικαστήριο περισσότερες φορές από κάθε άλλο κράτος-μέλος, ενώ την κορυφή άγγιξε και στις καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωδικαστήριο για παραβάσεις της νομοθεσίας σε 14 υποθέσεις, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο με 11 προσφυγές εις βάρος του, ενώ ακολουθούν Πορτογαλία και Αυστρία με 10 προσφυγές. Σε ό,τι αφορά τις καταδίκες από το Ευρωδικαστήριο, το 2010 η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση με 7 καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ την αρνητική πρωτιά μοιράστηκαν Ισπανία και Ιταλία με 10 αποφάσεις η καθεμία.

Ανάλογη είναι η εικόνα που προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για την τελευταία πενταετία. Από το 2006 έως και το 2010 η Ελλάδα παραπέμφθηκε για 96 υποθέσεις παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ενα σκαλί πιο κάτω βρέθηκε η Ιταλία, με 87 προσφυγές εις βάρος της.

Από την άλλη, η χώρα μας φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας με τις καταδικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να κάνει αποδεκτές 53 προσφυγές εις βάρος της. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιταλία με 71 καταδίκες, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Λουξεμβούργο με 52.

Espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!