Συνταγή για περίπου 18-20 τεμάχια
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
300γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή τροφίμων για να λιώσουν
150γρ. ζάχαρη αχνή
30γρ. ανθόνερο
20γρ. κονιάκ
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική για επικάλυψη
Προετοιμασία:
Τοποθετούμε τη ζάχαρη άχνη, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το ανθόνερο και το κονιάκ σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
Αφού δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, γύρω στα είκοσι τεμάχια.
Βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και περνάμε ένα-ένα τα αμυγδαλωτά μας από την ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν με αυτή. Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά μας σε χάρτινα φορμάκια για τρουφάκια και αφήνουμε να σταθούν για λίγο.
Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο
Απολαύστε!