tromaktiko: Παρατείνεται η αγωνία των ναυτικών στη Βενεζουέλα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Παρατείνεται η αγωνία των ναυτικών στη Βενεζουέλα



Παράταση στην αγωνία των Ελλήνων ναυτικών και των οικογενειών τους που έχουν 'εγκλωβιστεί' στη Βενεζουέλα, θα δοθεί για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη, ενώ μεταξύ...
 αυτών βρίσκονται και τρεις Κρητικοί.
Σύμφωνα με την απάντηση του προς τον βουλευτή Ηρακλείου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δρούτσας, επισημαίνει ότι η κύρια ανάκριση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 45 ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί παράταση του χρόνου των ερευνών από πλευράς των εισαγγελικών αρχών της Βενεζουέλας. Αυτό είναι κάτι που εντείνει την ανησυχία των οικογενειών τους, οι οποίες αγωνιούν για την τύχη των ανθρώπων τους.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφό του, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει: «Μόλις περιήλθε σε γνώση της Πρεσβείας μας στο Καράκας το γεγονός της κράτησης των Ελλήνων ναυτικών, ο εκεί Επιτετραμμένος μας ήλθε σε επαφή με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας, αλλά και με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των Ελλήνων κατηγορουμένων συντονίζοντας την παροχή προξενικής προστασίας προς τους Έλληνες ναυτικούς. Με σκοπό την ακόμη πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ανακρίσεων, ο Επιτετραμμένος μας στο Καράκας μετέβη στις 24 Μαρτίου στο Πουέρτο Λα Κρούζ και είχε συνάντηση με τους ίδιους τους Έλληνες ναυτικούς αλλά και τις αρμόδιες αρχές της Βενεζουέλας»

Σημειώνεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί ήταν μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Maria L», στα ύφαλα του οποίου εντοπίστηκαν 353 δέματα με 417 κοκαΐνης.




http://www.cretalive.gr/new/32040/crete/Parateinetai_i_agonia_ton_nautikon_sti_Benezouela
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!