tromaktiko: Άγονες γραμμές

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Άγονες γραμμές



Φίλοι μου νησιώτες, μην το ψάχνετε. Κατάγομαι από Χίο και κατοικώ στα Δωδεκάνησα από το 1989 - 2007 για 12 μήνες το χρόνο...
 μία φορά την εβδομάδα υπήρχε πάντα καράβι που συνέδεε την Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη ή Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη) με τα νησιά Λήμνο Λέσβο Χίο Σάμο Κάλυμνο Κω Ρόδο . Αυτή η διαδρομή ήταν όντως άγονη και επιδοτείτο. Πολλές φορές ταξίδευα από Ρόδο για Χίο χειμώνα και το καράβι ήταν σχεδόν άδειο. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.
Από το 2008 πήρε την γραμμή η BLUE STAR και δρομολογεί τον ΔΙΑΓΟΡΑ μόνο τους μήνες από ΙΟΥΝΙΟ έως ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - που ετσι και αλλιώς το δρομολόγιο ανεβοκατεβαίνει γεμάτο ΄λογω καλοκαιρινών διακοπών και παρ' όλα αυτά παίρνει την επιδότηση. Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο καράβι από ότι υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σημασία έχει να εξυπηρετείται ο κόσμος όλον τον χρόνο και να μην χρειάζεται να πηγαίνει μέσω Πειραιά και να πληρώνει μόνο για εισιτήρια ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο 1000 ευρώ!!!! Εχω ταξειδέψει με ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΒΙΤΣΕΝΤΖΟ ΚΟΡΝΑΡΟ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΣΑΟΣ,.... Δεν με πείραζε ότι ήταν πιο μικρό καράβι, διότι σε 8-10 ώρες ήμουν στον προορισμό μου και με κόστος 150 ευρώ.
Καλή τύχη ....



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!