Η νηστεία, όμως, κρύβει για τη διατροφή μας πολλές παγίδες και πολλές θερμίδες. Μπορεί να αποφεύγουμε το κρέας, αλλά συχνά το αντικαθιστούμε για να χορτάσουμε με αρκετά μεγάλες ποσότητες θαλασσινών, που ναι μεν είναι πλούσια σε φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Β, αλλά και σε χοληστερόλη, και ιδιαίτερα ανθυγιεινά, ειδικά όταν είναι τηγανητά.
Θεωρούμε καλύτερο και λιγότερο παχυντικό να τσιμπολογούμε στο πόδι για να ξεγελάσουμε την πείνα μας ελιές ή ξηρούς καρπούς, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι, αλλά είναι θερμιδικές βόμβες. Έτσι όχι μόνο δε χορταίνουμε αλλά γεμίζουμε και με περιττές θερμίδες. Είναι προτιμότερο να φάμε μια πλούσια και χορταστική σαλάτα με λίγα καρύδια, παρά ένα ολόκληρο μπωλ με καρύδια και αμύγδαλα. Τέλος, μπορεί ο χαλβάς να είναι νηστίσιμος και πολύ νόστιμος, αλλά δεν παύει να έχει αρκετή ζάχαρη και μπόλικες θερμίδες.
Για να μπορέσουμε και αυτή τη βδομάδα να κρατήσουμε το μέτρο και να γλυτώσουμε τα περιττά κιλά του Πάσχα, δεν παραλείπουμε ποτέ ένα καλό και πλούσιο πρωϊνό (με πορτοκαλάδα, φρυγανιές και μέλι) και δε ξεχνάμε να έχουμε μικρά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα με φρούτα και λαχανικά.
http://modusvivendipilates.wordpress.com/2011/04/19/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD/