700 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα
500 γρ. λευκά μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4-6
Διαδικασία Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο μαλακά μας αρέσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (στο οποίο ιδανικά βάζουμε και μερικά παγάκια) ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε με τα βρασμένα φασολάκια.
Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε
Συνοδεύουμε με Με ψωμί χωριάτικο ή παξιμάδια της αρεσκείας μας έχουμε ένα χορταστικό γεύμα μέχρι να έρθει το βράδυ με τη μαγειρίτσα και τα αυγά.
http://polylitoikairoi.blogspot.com