tromaktiko: Σχετικά με: "Βγαίνει Άγιος Φως από τον Ιερέα..."

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σχετικά με: "Βγαίνει Άγιος Φως από τον Ιερέα..."



Αφορά "http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_4254.html"
Με έκπληξη διάβασα τα παραπάνω. Με έκπληξη γιατί ντε και καλά θέλει να μας πείσει ο συγγραφέας οτι βλέπουμε θαύμα (αλήθεια εσύ το ανάρτησες το βίντεο και το υπερασπίζεσαι τόσο δογματικά;).

Όποιος έχει τραβήξει έστω και λίγες φωτογραφίες από κινητό και ένα δυο βίντεο καταλαβαίνει ότι αυτά που εξήγησα (ως φωτογράφος τα αντιμετωπίζω σχεδόν καθημερινά), τουλάχιστον έχουν μια βάση αλήθειας (για να μην αναφέρω την παντελή άγνοια τη δική σου).
Θες να μιλήσουμε για θαύματα; Να μιλήσουμε, μπορεί να υπάρχουν, αυτό εδώ δεν είναι θαύμα, τέλος.
Και για να σε ενημερώσω γιατί φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις "Το πίστευε μεν ερεύνα δε" είναι μια παράφραση του μεσαιωνικού "πίστευε και μη ερεύνα" με το οποίο κάηκαν πολλοί στην πυρά και η αντιστοίχισή του με το δικό σου "ερευνάτε τας γραφάς", που δεν έρχεται διόλου σε αντίθεση με την "έρευνα" που λέω εγώ είναι και καίρια και θεμιτή.
Ο Θεός σου έδωσε μυαλό για να το χρησιμοποιείς το δυνατό καλύτερα και να κρίνεις, να ερευνάς και να στηλιτεύεις ακόμα και τους εκπροσώπους της θρησκείας μας όταν αυτό χρειάζεται. Αν εσύ το μυαλό που σου έδωσε το θες για ομορφιά και για να αρθρώνεις δογματικό και ανυπόστατο λόγο, μαγκιά σου! Άσε εμάς που το έχουμε για άλλη δουλειά να κρίνουμε όπως θέλουμε και μπορούμε.
Αλήθεια, αναρωτήθηκες γιατί πριν το Πάσχα κάνουν την εμφάνισή τους κατά κόρων αυτές οι αναρτήσει περί θαυμάτων; Τότε μόνο συμβαίνονυ ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω;
Το αληθινό το θαύμα το ξέρει και το πιστεύει αληθινά μόνο αυτός που το έζησε και δε χρειάζονται φανφάρες και εξηγήσεις που ο καθένας τις εξηγεί αναλόγως των βιωμάτων του.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!