tromaktiko: Απάντηση στο: Κοινωνία του Τίποτα, πολιτεία του Τίποτα, δικαιοσύνη του Τίποτα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Απάντηση στο: Κοινωνία του Τίποτα, πολιτεία του Τίποτα, δικαιοσύνη του Τίποτα



Σχετικά με τις κληρονομιές πολύ σωστά τα λέτε δυστηχώς οι νόμοι που υπάρχουνε έχουν φηφιστεί από τους πολιτικούς μας για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα με τους ισχυρούς δηλαδή τις τράπεζες....
Τα δικαστήρια και οι νομικοί εφόσον υπάρχουν αυτοί οι νόμοι λένε οτι λέει και ο νόμος οπότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό.

Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_9753.html

Όταν διάβασα την ιστορία της φίλης σου πραγματικά δεν το πίστευα αυτό, έμαθα μόλις πρόσφατα οτι ο κληρονομούμενος κληρονομεί και τα χρέη του κληροδότη αλλά για το δημόσιο (ΔΟΥ,χρέη πρόστημα κτλπ) δεν το περίμενα οτι και για κάποιον ιδιοτικό φορέα όπως είναι η τράπεζα ισχύουν τα ίδια πράγματα. Τι φταέι η φίλη σου άμα ο γονιός πήρε δάνειο, και ειδικά άμα είναι η μοναδική της κατοικία ? Πέστης αν μπορεί να προσφύγει νομικά έτσι και συμβεί τίποτα και να το φτάσει μέχρι και το ευρωπαϊκο δικαστήριο, δεν είναι δυνατον να συμβαίνουν τέτοια πράγματα !

Να σας πώ και την δική μου ιστορία, κληρονόμισα ένα ακίνητο όταν ήμουν ανήλικος και πληρώσαμε μια περιουσία για φόρο κληρονομιάς, τώρα με την περαίωση του Παπακωνσταντίνου μου ήρθε σημείωμα οτι ο πατέρας μου χρωστούσε χρήματα από ΦΜΑ επειδή δεν είχε κάνει τερματισμό επιχείρησης στην ΔΟΥ.
Είπα στην εφορία οτι δεν έχω ευθύνη και μου λένε ο νόμος λέει οτι ο κληρονομούμενος κληρονομεί και τα χρέη. Δηλαδή εγώ τι φταίω επειδή κάποιος που απεβίωσε δεν πλήρωσε κάτι ? Εκτός αυτού οι εφορίες πρωτού γίνει η κληρονομία είναι υποχρεωμένες να ψάχνουν και τυχόν ωφειλές του ατόμου που απεβίωσε και άφησε περιουσία, εμείς ρωτούσαμε τον εφοριακό και έλεγε είστε εντάξει δεν υπάρχουν χρέη. Τώρα δεν φτάνει που είμαι άνεργος με προβλήματα υγείας και με μητέρα χρόνια άνεργη έχω να πληρώνω χαράτσια τις περαιώσεις τα ΕΤΑΚ και τον ΦΜΑΠ από τις πολύτιμες αποταμιεύσεις μας που τελειώνουν και σε λίγους μήνες αν δεν πάρω επίδομα ανεργείας με τα νέα περιουσιακά κριτήρια του Γιωργάκη δεν θα έχω ούτε να φάω.

Δυστηχώς γεννήθηκα σε λάθος χώρα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!