tromaktiko: Για Επαναγορά του ελληνικού χρέους μιλάει σύμβουλος της Μέρκελ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Για Επαναγορά του ελληνικού χρέους μιλάει σύμβουλος της Μέρκελ



Mιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο ο γερμανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Λαρς Φελντ, ο οποίος μάλιστα από τις 30 Μαρτίου είναι και μέλος του...


οικονομικού συμβουλίου της γερμανικής Καγκελαρίας δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ενώ τόνισε ότι η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση.
Συγκεκριμένα, ο γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι “η επαναγορά μετοχών μέσω ενός ευρωπαϊκού θεσμού δεν συνιστά χρεοκοπία”, ενώ πρόσθεσε ότι “ένας εναλλακτικός τρόπος για να ελαφρύνει το βάρος του χρέους είναι να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να το αποπληρώσει”.

Τέλος, ο σύμβουλος της κα Μέρκελ τόνισε, περιπλέκοντας και πάλι τα πράγματα ανέφερε ότι η πάγια γερμανική θέση είναι ότι “μια αναδιάρθρωση έχει νόημα αν συμμετέχουν σ' αυτήν και οι ιδιώτες πιστωτές”, δηλώνοντας μάλιστα ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους “πιθανότατα δε θα είχε μεγάλες συνέπειες για τις γερμανικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα”. Μάλιστα πρόσθεσε, “ένα χρόνο μετά τη διάσωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι επενδυτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οφείλουν να μοιράζονται το κόστος σε περιπτώσεις που κάποια χώρα αντιμετωπίζει κρίση χρέους».


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!