tromaktiko: Για τους μοτοσυκλετιστές

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Για τους μοτοσυκλετιστές



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Όσο πιο απροστάτευτος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο θέτει τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

Και οι μοτοσυκλετιστές αντί να οδηγούν, γι' αυτό το λόγο, εκατό φορές πιο προσεκτικά, οδηγούν εκατό φορές πιο επικίνδυνα. Ποιόν θέτουν σε κίνδυνο; Πρωτίστως τον εαυτόν τους και δευτερευόντως τους υπόλοιπους. Οδήγηση χωρίς κράνος, σφήνες, επικίνδυνοι ελιγμοί, πέρασμα με κόκκινο, οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο, οδήγηση με 60-70 χλμ/ω ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα (λες και έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο ότι δε θα πεταχτεί κανένας, ούτε πεζός, ούτε σκυλί καν), οδήγηση λες και ο χώρος ανάμεσα στα αυτοκίνητα, που μπορεί να πηγαίνουν και με 100 χλμ/ω είναι νόμιμη λωρίδα για δίκυκλα, STOP δεν υπάρχει, κόκκινο δεν υπάρχει και πολλά πολλά πολλά άλλα.





Όσο πιο εκτεθειμένος είναι, τόσο πιο πολύ θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο ο κάθε οδηγός: ο ΙΧης είναι πιο εκτεθειμένος από τον φορτηγατζή, αλλά οδηγεί πιο "τρελά" από αυτόν. Ο δικυκλιστής είναι πιο εκτεθειμένος από τον ΙΧ, αλλά οδηγεί πιο επικίνδυνα από αυτόν. Ο πεζός είναι πιο εκτεθειμένος από όλους, αλλά κυκλοφορεί πιο αμέριμνα από όλους.
Βέβαια, πως να μην τα κάνουμε αυτά όταν έχουμε τα χειρότερα παραδείγματα από τους επώνυμους: πολιτικούς, δημοσιογράφους, που δεν φορούς ούτε κράνος.
ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει και μυαλό. Για να μην γινόμαστε περίγελος. Γιατί έτσι όπως μου είπε και μια φορά ένας τουρίστας: "Είστε ο λαός με τους πιο καλά προστατευμένους αγκώνες μοτοσικλετιστών".

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!