tromaktiko: Η Ρωσία προτίθεται να κάνει ο,τιδήποτε χρειάζεται για να προστατεύσει τη Νότια Οσετία

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η Ρωσία προτίθεται να κάνει ο,τιδήποτε χρειάζεται για να προστατεύσει τη Νότια Οσετία



Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να κάνει ο,τιδήποτε χρειάζεται για να προστατεύσει την αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Νότιας Οσετίας από "στρατιωτικές προκλήσεις" του Τμπιλίσι.

"Δεν αποκλείουμε στρατιωτικές προκλήσεις από τη Γεωργία, καθώς μπορεί κανείς να περιμένει ο,τιδήποτε από το σημερινό καθεστώς στο Τμπιλίσι", υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Οσετία, τις οποίες επικαλούνται σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
"Γι' αυτό θα κάνουμε ο,τιδήποτε ελπίζοντας να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών της Νότιας Οσετίας και θα είμαστε σε ετοιμότητα για την περίπτωση που κάποιος θα θελήσει πάλι να διαπράξει το ίδιο έγκλημα του Αυγούστου του 2008", προσέθεσε.

Ένας σύντομος πόλεμος, πέντε ημερών, ξέσπασε τον Αύγουστο του 2008 μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας, όταν το Τμπιλίσι προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας με στρατιωτική επίθεση. Η Μόσχα αναγνώρισε αργότερα την περιοχή αυτή ως ανεξάρτητη χώρα.

Μετά τον πόλεμο του 2008, η Ρωσία και η Γεωργία δεν έχουν σταματήσει να αλληλοκατηγορούνται για "προκλήσεις" και σαμποτάζ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!