tromaktiko: ETITBE: Αποτίμηση της απεργίας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ETITBE: Αποτίμηση της απεργίας



Μερικοί οικονομικά εξαθλιωμένοι και συνειδησιακά αδύναμοι συνάδελφοί μας, κάποιοι διπλοθεσίτες τεχνικοί που...
εργάστηκαν για επιπλέον χαρτζιλίκι και τέσσερις πέντε επαγγελματίες απεργοσπάστες είναι αυτοί που χρησιμοποίησε η Εταιρεία Παραγωγής, που καλύπτει τηλεοπτικά για την NOVA της αθλητικές μεταδόσεις από την Β. Ελλάδα, για να «σπάσει» την απεργία μας.

Λυπούμαστε που ανάμέσα σε αυτούς υπήρξαν και μέλη της Ένωσης. Είμαστε σίγουροι ότι, μαζί με τους άλλους απεργοσπάστες, τα μέλη μας αυτά θα απαξιωθούν από όλους τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας των οποίων τον αγώνα δε σεβάστηκαν .

Η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε με πανό στα ΒΑΝ της Εταιρείας και το κάλεσμα σε όσους είχαν πρόθεση να εργαστούν, δεν είχε αποτέλεσμα, πέραν των δύο τριών τεχνικών που συνειδητοποιώντας την τελευταία στιγμή τι έκαναν εγκατέλειψαν τις κάμερες τους και ήρθαν κοντά μας. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.

Με εξαίρεση το μελανό αυτό γεγονός, η απεργία μας είχε τεράστια επιτυχία και η συμμετοχή σε αυτή ξεπέρασε το ογδόντα τοις εκατό (80%).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην συντριπτική πλειοψηφία των Βορειοελλαδιτών τεχνικών τηλεόρασης, οι οποίοι χωρίς να λογαριάσουν την τεράστια συρρίκνωση του εισοδήματός τους που οι εργοδότες μας, με πρόσχημα την κρίση, επέβαλαν, για πρώτη φορά απείχαν από την εργασία τους επί τέσσερις συνεχόμενες μέρες.

Αποδείξαμε με αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα και να υπογράψουμε νέες ΣΣΕ που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημά μας.

Φωνάξαμε δυνατά ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, απαιτήσαμε καλύτερες οικονομικές συνθήκες και καλύτερες συνθήκες εργασίας στις Εταιρείες που παράγουν τηλεοπτικό έργο ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ η NOVA για απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!