tromaktiko: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, τα ''hotdog'' τα προωθούν οι Στρατηγοί

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, τα ''hotdog'' τα προωθούν οι Στρατηγοί



Είναι πολύ λογικές οι ενέργειες αυτού του τύπου, από στελέχη του στρατού ξηράς, που απλά προσπαθούν με αυτό τον τρόπο...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_4140.html)

να εξοικονομήσουν χρήματα, για να συντηρήσουν τις εγκαταστάσεις των μονάδων, δεδομένου ότι οι διαταγές των προϊσταμένων στρατηγών (πχ Δκτης Δ'ΣΣ) και ταξιαρχών ως επί των πλείστον που αφορούν άμεσες πολυδάπανες εργασίες συντήρησης κτηριακών εγκαταστάσεων (και όχι μόνο), δεν συνοδεύονται από τα ανάλογα κονδύλια (αντιθέτως δεν διατίθεται συνήθως τίποτα παραπάνω από διαταγές τις οποίες οι υφιστάμενοι δκτες και γενικότερα τα στελέχη, θεωρούν χρέος τους ιερό να εκπληρώσουν με οποιοδήποτε κόστος).
Καλύτερος δκτης θεωρείται ο πιο καταφερτζής με τα οικονομικά (σχέσεις με ντόπιους έμπορους, στρατιώτες που μπορούν να προσφέρουν σε είδος, τα γνωστά ''hotdog'' που αποτελούν το κύριο οικονομικό έσοδο μιας μονάδας, υπερτιμολογήσεις στα είδη ΚΨΜ, αναγκαστικό ''σκότωμα'' δαπανών για κάλυψη άλλων δαπανών, ''χέρι'' στο συσσίτιο των μονάδων κτλ κτλ κτλ).
Σε καμία βέβαια περίπτωση δεν εννοώ ότι υπάρχει ιδιωτικό όφελος (τουλάχιστον όσο μπορώ να γνωρίζω, και γνωρίζω πολύ καλά), αλλά όταν η ιεραρχία (οι Ανώτατοι συνήθως των Αθηνών) δεν γνωρίζουν ότι το 80 % των οχημάτων των μονάδων Έβρου δεν ''παίρνουν μπρος'', πολλά χρόνια τώρα, (λόγω έλλειψης Μπαταριών), είναι φυσικό οι δκτές (που φοβούνται και τη σκιά τους, ή που φοβούνται για το μέλλον τους), προκειμένου να μην ελεγχθούν κατά τις επιθεωρήσεις, να αγοράζουν μπαταρίες από το εμπόριο με λεφτά από ''hotdog''. Ισχύει πάντα ο χρυσός κανόνας ''γλύψε τον προ! ϊστάμενο, σκίσε τον υφιστάμενο''.
Συγνώμη που εκθέτω έτσι το στράτευμα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το προστατεύω τελικά.
Το ψάρι βρωμάει από κεφάλι, τα ''hotdog'' τα προωθούν οι Στρατηγοί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!